Anadolu Cam işçileri ücretsiz izne çıkartılıyor

17 Ocak 2021 Saat: 14:13
Anadolu Cam işçileri ücretsiz izne çıkartılıyor
Anadolu Cam Sanayi Fabrikası'nda ücretsiz izne çıkartılan işçilere 7 kişi daha eklendi. Fabrikada önümüzdeki günlerde bu sayının daha da artacağı belirtiliyor.

Kristal-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mehmet Dikmen, işçilerin çeşitli bahanelerle bin 100 liraya mahkum edildiğini söyledi.

Şişecam'ın Bursa Yenişehir'de faaliyet gösteren Anadolu Cam Sanayi Fabrikası'nda ücretsiz izin adı altında çıkarma çıkarmalar devam ediyor. Kasım ayında 5 işçi ücretsiz izne çıkartıldığı için protesto yürüyüşünün yapıldığı fabrikada 7 işçi daha ücretsiz izne çıkartıldı. Fabrikada önümüzdeki günlerde 10 işçinin daha ücretsiz izne çıkarılacağı konuşuluyor.

AMELİYAT OLAN İŞÇİYE 'RAPOR ALDIN' CEZASI
Gazete Duvar'a konuşan Kristal-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mehmet Dikmen, işçilerin ücretsiz izne çıkarılmasının nedenlerini şöyle anlattı: "İş yerinde baygınlık geçirmiş bir işçiyi, tedavisini olmuş, çalışmaya devam ediyor ama 'verim alamadık' diyerek çıkartıyorlar. 22 yıllık işçi arkadaşımıza tazminat davası açılıyor ve ücretsiz izne çıkartılıyor. Bir arkadaşımızın bölümünü değiştiriyorlar. Arkadaşımız daha bölümün işleyişine alışmadan 'verim alamıyoruz' denilerek çıkartıldı. Diğer bir arkadaşımızın da eşi kanser hastasıydı. Kendisi de ameliyat oldu. 'Rapor aldın' denilerek çıkartıldı."

SADECE YENİŞEHİR'DE İŞÇİLER ÜCRETSİZ İZNE ÇIKARTILIYOR
İşçilerin hiçbir hakkaniyete dayanmayan bahanelerle istemedikleri bir biçimde ücretsiz izne çıkarıldığını söyleyen Dikmen "Dünyanın en büyük şirketi, hiçbir bölgesinde olmayan uygulamayı sadece Yenişehir'de uyguluyor. Pandemi olmasına rağmen şuan tarihindeki en büyük kâra sahip. Dünya devi bir şirket, işçileri bin 100 liraya mahkum ediyor" dedi.

FABRİKA İÇERİSİNDE EYLEMLER DEVAM EDİYOR
1 Mart'a kadar toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yasak olması nedeniyle protesto eylemlerini fabrikanın içinde devam ettirdiklerini aktaran Dikmen, "Fabrikada fazla mesai eylemi, yürüyüşlerimiz, sloganlarımız devam ediyor. Eylemlerimizi arttırarak devam ettireceğiz. Bir an önce arkadaşlarımızın işe dönmeleri için elimizden geleni yapacağız. Genel merkez, 10 kişiyi daha ücretsiz izne çıkarmayı düşünüyormuş. Korku vermek amacıyla 10 kişinin daha çıkarılacağı söyleniyor. Biz korkulara, baskılara boyun eğmeyeceğiz" dedi.

(Etha)

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız