Barınma hakkı için sokaktalar

20 Eylül 2021 Saat: 10:53
Barınma hakkı için sokaktalar
Barınamıyoruz" diyen öğrenciler geceyi sokakta geçirdi. Barınamıyoruz Hareketi, "Barınma hakkımız için her gün sokakta olacağız, şimdi onlar düşünsün" dedi.

Fahiş fiyatlarda artan kiralar; en kötü koşullardaki yurt ve pansiyonların aşırı pahalı olması, iyi şartlardaki yurtların ise kiralarının maksimum seviyeye yükselmesi sonucu barınma sorunu yaşayan öğrenciler dün geceyi sokakta geçirdi. 

Tüm bu sorunlara karşı kurulan Barınamıyoruz Hareketi; kira fiyatları başta olmak üzere yurt ve pansiyon ücretlerini de protesto ediyor. 

"Barınamıyoruz" diyen öğrenciler, Kadıköy'de bulunan Yoğurtçu Parkı'nda eylem yaptı, öğrenciler geceyi parkta geçirdi. Öğrencilere CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da onlarla birlikte sabahladı.

'BARINMA HAKKIMIZ İÇİN HER GÜN SOKAKTA OLACAĞIZ'
Artan konut kiraları ve yurt ücretlerine karşı "Barınamıyoruz" diyen öğrenciler, Kadıköy'de bulunan Yoğurtçu Parkı'nda ilk gecelerini tamamladı. Gençler, parktaki banklarda sabahladı. Barınamıyoruz Hareketi'nin sosyal medya hesabından paylaşılan videoda "Bir suç varsa o da milyonlarca genci sokakta yatmaya mahkum etmektir. Barınma hakkımız için her gün sokakta olacağız, şimdi onlar düşünsün" denildi.
 

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız