BEDAŞ işçileri toplu iş sözleşmesi talebiyle eylem yaptı

13 Nisan 2021 Saat: 22:04
BEDAŞ işçileri toplu iş sözleşmesi talebiyle eylem yaptı
Toplu iş sözleşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine, BEDA, AKDEN ve Çamlı Elektrik Dağıtım işçileri, BEDAŞ Genel Müdürlüğü önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

İstanbul Çağlayan'da bulunan BEDAŞ Genel Müdürlük binası önünde bir araya gelen işçiler, ellerindeki döviz ve pankartlarla toplu iş sözleşmesinin imzalanmamasını protesto etti. Haklarını isteyen işçilerin açtığı sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda "Haklarımızın geriye götürülmek istenmesinden dolayı haklı mücadelemiz devam edecektir" dedi. 

Cengiz İnşaatın sahibi olduğu Avrupa Yakası Elektrik Dağıtımı şirketi BEDAŞ'da önerilen ücretler; eylem yapmamasıyla ünlü Türk-İş’e bağlı TES-İŞ sendikasını bile sokağa döktü. Önerilen ücret yol yemek dahil 3 bin TL’nin çok az üstünde.

Basın açıklamasında, şu ifadelere yer verildi;

“BEDA, AKDEN ve Çamlık Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye ait iş yerlerini kapsayan toplu iş sözleşmesi müzakereleri işverenin olumsuz yaklaşımları nedeniyle sonuçsuz kalmıştır. Çok tehlikeli iş kolunda büyük fedakârlıklarla çalışan üyelerimizin en doğal hakkı ve son derece makul olan talepleri geri çevrilmiştir. Gelir belgesi ve SGK prim istisnası kapsamı içerisinde yer alan taleplerinizi dahi reddeden işveren ücret ve yan haklar ile ilgili getirdiği teklifi sendikamıza tek taraflı dayatarak en temel sendikal haklardan birisi olan toplu pazarlık hakkını ihlal etmektedir. Şu anda süreç Yüksek Hakem Kurulu'nda devam etmektedir. Gerektiğinde her türlü zorluğu veya olumsuzluğu görmezden gelerek olağanüstü fedakarlıkla çalışan, iş yerlerinin sürekliliğini ve verimliliğini düşünen üyelerimize taşeron işçilerden daha düşük ücretler layık görülmektedir. BEDA, AKDEN ve Çamlı işçisinin dayanma gücü kalmamış, sabrı tükenmiştir. Üyelerimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz. Sendika olarak önceliğimiz, sözleşmelerimizi masada, karşılıklı anlayış ve nezaket çerçevesinde bağıtlamaktır. Ancak işveren temsilcilerinin toplu iş sözleşmesi masasına işçinin her talebini geri çevirmek düşüncesiyle oturmasını kabul etmemiz asla mümkün değildir.”denildi.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız