BTS’nin sürgünlerle ilgili basın açıklamasına izin verilmedi

21 Mayıs 2020 Saat: 20:42
BTS’nin sürgünlerle ilgili basın açıklamasına izin verilmedi
Birleşik taşımacılık sendikası üyelerinin TCDD Müdürlüğü’nde yaşanan sürgünlere ilişkin yapmak istediği basın açıklamasına, Ankara Güvenlik Şube ekipleri Valiliğin yasağını gerekçe göstererek izin vermedi.

Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) TCDD Müdürlüğü’nde yaşanan sürgünlere ilişkin sendika üyeleri saat 12.30’de TCDD Genel Müdürlüğü protokol kapısı önünde alkışlı protesto eylemi gerçekleştirmek için bir araya geldi.

Birleşik taşımacılık sendikası üyelerine Ankara Güvenlik Şube ekipleri Valiliğin yasağını gerekçe göstererek basın açıklaması yapılmasına izin vermedi.

Bunun üzerine sendika yöneticilerinin Genel Müdür ile görüşme talepleri de kabul edilmedi.

Bu gelişmeler üzerine kısa bir bilgilendirme yapılarak şunlar ifade edildi:

“TCDD Genel Müdürlüğü kararıyla içerisinde sendikamız üyelerinin de bulunduğu demiryolu çalışanlarının koronavirüs tedbirlerinin uygulandığı ve bu kapsamda sokağa çıkmanın pek çok ilde yasak olduğu bir dönemde sürgün edilmişlerdir. İçerisinde kanser hastası, eşi ve çocuğu engelli olanların bulunduğu bu sürgün kararının geri alınması amacıyla sendikamız tarafından basın açıklamaları ve çeşitli eylem ve etkinlikler düzenlenmektedir. Sürgün kararı geri alınıncaya kadar bu eylem ve etkinliklere devam edilecektir.”

 

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız