Cargill işçilerinin direnişi 1000. gününde

11 Ocak 2021 Saat: 23:33
Cargill işçilerinin direnişi 1000. gününde
Tarım ve Orman Bakanlığı önünde açıklama yapmaları engellenerek ablukaya alınan 14 Cargill işçisi, Tek Gıda-İş önünde direniş kararı aldı.

Cargill fabrikası şekere uygulanan kotayı gerekçe göstererek Tek Gıda-İş Sendikası üyesi 14 işçiyi işten çıkardı. İşten çıkarılan işçiler direnişlerinin 1000. gününde Tarım ve Orman Bakanlığı önünde açıklama yapmak istedi. Tek Gıda-İş Sendikası'nda bir araya gelen işçilerin sendikadan çıkması polis tarafından engellendi.

Tek Gıda-İş Genel Merkezi önünde ablukaya alınan işçiler, talepleri karşılanmadan direnişten vazgeçmeyeceklerini belirterek, eylemlerini sendika binası önünde sürdürme kararı aldı. Sendikanın önünde bulunan işçilere destek vermek isteyen demokratik kitle örgütü üyeleri de polis tarafından uzaklaştırıldı. Polis, işçilere sık sık açıklama yaparak, dağılma çağrısında bulundu.

POLİSTEN İŞÇİLERE TEHDİT
Cargill işçileri ile polis arasında yapılan müzakere sırasında polisin işçilere yönelik tehditkar ifadeler kullanarak "Biz devletin gücüyüz, size orada neler yapabileceğimizi gösteririz. Merak etmeyin" demesi dikkat çekti. Görüşmede yer alan Tek Gıda-İş Örgütlenme Sorumlusu Suat Karlıkaya ise bu ifadelere tepki göstererek "Devlet gücünü bizde mi sınayacak? Böyle bişey olur mu? Siz bizim gücümüzü biliyor musunuz?" dedi.

'ONURUMUZ İÇİN DİRENİYORUZ'
Sendika binası önünde açıklama yapan Tek Gıda-İş Örgütlenme Sorumlusu Suat Karlıkaya, "Cargill 14 işçiyi, 17 Nisan 2018'de işten attı. Bursa Bölge Mahkemesi dava sonucu 12 işçi haklı bulundu, sendikal faaliyetler nedeniyle işten çıkarıldıklarına hükmetti ve işe iade kararı verdi. Cargill mahkeme kararını uygulamayı reddediyor. İşçilerin işe iade talepleri karşılanana kadar direnişimiz devam edecek. Salgın nedeniyle bakanlık önünde açıklama yapmamızı engelliyorlar. Biz haklıyız, hakkımızı alana kadar devam edeceğiz. Bu geceyi burada dışarıda geçireceğiz, gerekirse Ankara soğuğunda kaldırımda oturacağız. Onurumuz için direniyoruz ve direnmekten vazgeçmeyeceğiz" dedi.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız