ÇHD davasında avukatlara ceza yağdı

11 Kasım 2022 Saat: 23:24
ÇHD davasında avukatlara ceza yağdı
10 yıldır devam eden ÇHD davasının karar duruşmasında mahkeme heyeti yargılanan devrimci avukatlara toplam 146 yıl 7 ay hapis cezası verdi.

2013'ten bu yana devam eden Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) davasında avukatlara, gizli tanık beyanları ve sahte deliller üretilerek mesleki faaliyetleri nediniyle onlarca yıl hapis cezası verildi. ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve avukatlar Oya Aslan, Barkın Timtik'in tutuklu olmak üzere toplam 22 avukatın yargılandığı davanın karar duruşması Silivri Hapishane Kampüsünde görüldü.

KOZAĞAÇLI VE TİMTİK İÇİN 12 YIL, ASLAN İÇİN 10 YIL 6 AY CEZA
Duruşmanın ilk yarısı müdafi beyanlarıyla tamamlanırken, aradan sonra yargılanan avukatlar sırayla son sözlerini ifade etti. Yargılanan avukatların konuşmalarının ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve Av. Barkın Timtik'e örgüt üyeliğinden 12 yıl, Av. Oya Aslan'a örgüt üyeliğinden 10 yıl 6 ay ceza veren mahkeme heyeti tutukluluklarının devamı yönünde karar açıkladı.

Nazan Betül Vangölü Kozağaçlı, Güray Dağ, Efkan Bolaç, Serhan Arıkanoğlu, Sevgi Özer Sönmez, Gülbin Aydın, Güçlü Sevimli hakkında örgüt üyeliğinden 6 yıl 3 ay ceza, örgüt propagandasından ayrıca ceza ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması (HAGB) kararı verildi. Özgür Gider, Rahim Yılmaz, Selda Yılmaz ve Alper Tunga Saral ayrı ayrı örgüt üyeliğinden 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Özgür Yılmaz hakkında örgüt propagandası suçundan ceza, Naciye Demir ve Şükriye Erden hakkında örgüt propagandasından ceza ve HAGB kararı verildi.

Davada yer alan ve adil yargılanma hakkı için girdiği ölüm orucunda ölümsüzleşen Av. Ebru Timtik için ise düşme kararı verildi.

KOZAĞAÇLI: BİZ KAZANACAĞIZ
Avukat Selçuk Kozağaçlı'nın hüküm açıklanmadan önce ifade ettiği son sözleri şu şekilde: "Bunun zor olduğunu bilirim, 5 gündür buradalar, sadece dayanışma için burada olan tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Tek bir şey söyleyeceğim size. 10 yıldır bu dijital belgeler ortaya çıkmamıştı. Verdiniz, inceledik: Şunu artık biliyorsunuz, bize yönelttiğiniz hiçbir iddia bu dijitallerde yokmuş. Artık biliyorsunuz ve bunu bilerek karar vereceksiniz. 10 yıllık komplonun yükü sizde. Tüm meslektaşlarım burada, gönül rahatlığıyla size ifade edeyim. Yaptığımız tek şey avukatlıktır ve hikayenin sonunda, biz kazanacağız!"

Av. Oya Aslan'ın son sözleri şu şekilde: "Size son sözlerimi Kemal Özer'in sözleri ile ifade edeceğim:
Ne bizimle başladı, ne kesilip kalacak bizden sonra
kavradık durdurulmaz yapan nedir bu akışı,
ve sıradan bir insan olduğumuz halde bu kavgada
boyun eğmiyorsak önünde koskoca bir ordunun
doğruladığı için bizi yaşamın her dakikası."

TİMTİK: İYİ Kİ HHB AVUKATI, İYİ Kİ ÇHD ÜYESİYİM
Avukat Barkın Timtik'in son sözleri şu şekilde: "Benim de son sözlerim teşekkürden ibaret olacak. Burada bulunan tüm meslektaşlarıma, bize yaşattığınız şeylerden dolayı yargılanan, hastalanan aileme teşekkür ederim. Bu dosyanın hükmü benim için Ebru'nun öldüğü tarihte verilmişti. Son olarak diyorum ki, iyi ki Halkın Hukuk Bürosu avukatı, iyi ki Çağdaş Hukukçular Derneği üyesiyim."

Av. Özgür Yılmaz'ın son sözleri şu şekilde: "Buradaki herkese çok teşekkür ediyorum. İlk defa hukuki savunma yapacaktım, yaptırmadınız. Bir daha şansımı deneyeceğim. Dijitalleriniz, tanıklarınız, iddia ettiğiniz şeyler o dosyada yok, yok, yok. Özgür bir vatan için, adalet için, sosyalizm için mücadele edeceğim, etmeye devam edeceğim. Haklıyız, kazanacağız."

Av. Güray Dağ'ın son sözleri şu şekilde: "Nerede bir hak mücadelesi var, bir parçası olmak için Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi oldum. Yaptığım hiçbir şey suç değildir."

Av. Nazan Betül Vangölü Kozağaçlı'nın son sözleri şu şekilde: "Bu dosyada son söz sorsanız da, son söz değildir. Bu dosyanın hükmü ilk günden verilmişti, bugün okuyacaksınız."

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız