Çok sayıda gazeteci ev baskınlarıyla gözaltına alındı

25 Ekim 2022 Saat: 10:33
Çok sayıda gazeteci ev baskınlarıyla gözaltına alındı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen bir soruşturma kapsamında Ankara, İstanbul, Diyarbakır, Van ve Mardin'de MA ve JINNEWS muhabirleri ev baskınlarıyla gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen bir soruşturma kapsamında Mezopotamya Ajansı (MA) ve JINNEWS muhabirleri ev baskınlarıyla gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında MA'nın Ankara bürosuna baskın yapıldı. Büroda polis araması devam ederken, Ankara'daki MA ve JINNEWS muhabirlerinin yaşadığı evlere de polis baskını yapıldığı öğrenildi. MA Ankara muhabiri Zemo Ağgöz de evine yapılan baskınla gözaltına alındı.

Diyarbakır'da MA muhabiri Selman Güzelyüz, JINNEWS muhabirleri Habibe Eren ve Derya Ren, Van'da MA muhabiri Hakan Yalçın, Mardin'de JINNEWS muhabiri Öznur Değer'in evlerine baskın yapıldı. Urfa'da ise MA muhabiri Emrullah Acar'ın evine baskın yapıldı, Acar aramanın ardından gözaltına alındı. Ayrıca Acar'ın Mardin'in Dargeçit ilçesinde bulunan aile evine de baskın yapıldığı öğrenildi.

MA Yazı İşleri Müdürü Diren Yurtsever'in ise İstanbul'da yaşadığı eve baskın yapıldı. Yurtsever, gözaltına alınarak Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Baskın yapılan evlerdeki aramalarda, Demokratik Modernite ve Jineoloji dergileriyle çok sayıda kitaba polis tarafından el konuldu.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız