DKDER’den ABD’nin Küba’ya yeni ambargo saldırısına kınama

24 Eylül 2020 Saat: 17:25
DKDER’den ABD’nin Küba’ya yeni ambargo saldırısına kınama
Dostluk ve Kültür Derneği(DKDER),Küba’ya devrim yıllarından itibaren ambargo uygulayan ve sık sık kapsamını genişleten ABD’nin son olarak yeni ambargo kararları almasını lanetledi. DKDER, Trump’a Kübadan elini çek diye tepki gösterdi.

Dostluk ve Kültür Derneği(DKDER), geçmişte askeri saldırıları ve komploları ile dize getiremediği Küba’ya devrim yıllarından itibaren ambargo uygulayan ve sık sık kapsamını genişleten ABD’nin son olarak yeni ambargo kararları almasını lanetledi. DKDER, Trump’a Kübadan elini çek diye tepki gösterdi.

DKDER tarafından yapılan kınama açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

Yanı başındaki Sosyalist Küba’yı çökertemeyen ABD emperyalizminin temsilcisi Başkan Donald Trump’ın Küba’ya yönelik yeni yaptırımlar açıkladığına dikkat çeken DKDER, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Ne yaparsa yapsın sonuca gidemeyen ABD, yeni yaptırımları ile Amerikalı turistlerin Küba hükümetinin sahip olduğu yerlerde kalmasının yasaklanacağı, ayrıca Küba üretimi alkol ve tütün ürünlerinin ithalatına da kısıtlama uygulayacağı ifade edildi.

DAĞA TAŞA İNSANA AMBARGO

Küba yönetimine ilişkin yeni yaptırım kararlarını da duyuran Trump, ABD Hazine Bakanlığı’nın, ABD'li turistlerin Küba hükümetinin mülkiyetindeki yerlerde kalmasını yasaklayacağını söyleyerek, "Ayrıca, Küba üretimi alkol ve tütün ürünlerinin ithalatını da kısıtlıyoruz.”dedi. Emperyalist emellerini ve sosyalizme olan düşmanlıklarını “Bu adımlar sayesinde, ABD'nin dolarlarının Küba rejimini fonlamamasını ve doğrudan Küba halkına gitmesini sağlayacağız" demogisi ve yalanı ile süsledi.”

EMPERYALİZMİ LANETLİYORUZ

Öte yandan ABD Hazine Bakanlığı ve Dış İşleri Bakanlığı da Küba'daki belirli mülkiyetlerde kalınmasının, Küba menşeili alkol ve tütün ürünlerinin ithalatının, Küba'da profesyonel toplantı ve konferans düzenlenmesinin ve bunlara katılımın, yine Küba'daki belirli çalıştay, yarış ve sergilere katılımın kısıtlanacağını açıklamasına dikkat çekilen açıklamada şunlara yer verildi:

“60 yıldır abluka, ambargo ve komplolarla yenemediği Küba halkına karşı, yeni yeni ambargo uygulamalarıyla savaşını sürdüren ABD emperyalizmi ve onun temsilcisi Trump’ın bu saldırısı da Küba halkını yenemeyecektir. Sosyalizmin direnişi sürecektir.ABD emperyalizminin Küba halkına uyguladığı bu saldırgan tutuma tüm emperyalist devletler de ortaktır.ABD emperyalizmi ve dünya saldırganlığının temsilcisi Trump’ı lanetliyoruz.”

 

 

 

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız