Eğitim-Sen: OHAL Komisyonları lağvedilsin

23 Eylül 2020 Saat: 21:01
Eğitim-Sen: OHAL Komisyonları lağvedilsin
İzmir Eğitim Sen 2 No'lu Şube, pandemi nedeniyle ara verdiği ihraçlara karşı eylemlere yeniden başladı. Eylemin 140. haftasında OHAL Komisyonu'nun lağvedilmesi ve ihraç edilen emekçilerin işlerine iade edilmesi istendi.

Eğitim-Sen İzmir 2 No'lu Şube, Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine iadesi talebiyle başlattığı eylem 140. haftasında. Karşıyaka çarşıda yapılan açıklamaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Musa Piroğlu ve Murat Çepni de katıldı. 

"Açığa almalarınıza, sürgün ve cezalarınıza teslim olmayacağız" pankartının açıldığı eylemde, "Asla yalnız yürümeyeceksin" ve "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları attı.

ÇEPNİ: HALKA DÜŞMAN HİÇBİR HÜKÜMET İLELEBET BAŞARILI OLAMAZ 
Açıklama öncesi konuşan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, faşizmin yıkılacağını belirerek, geriye direnenlerin kalacağını vurguladı. Çepni, şöyle devam etti: "Ama bizim direnişimiz umut olmaya devam ediyor. Bizim direnişimiz aydınlığı getirmeye devam ediyor. Saray bugün bir savaş hükümetidir. Saray bugün bir sömürü hükümetidir. Saray bugün doğa katliamı hükümetidir. Saray bugün dizginsiz bir şiddet hükümetidir. Bu yüzden tüm arkadaşlarımız işe geri dönene kadar, bize bu zulmü yapanlar hesap verene kadar mücadelemiz sürecek. Kimsenin şüphesi olmasın, Saraya kümelenenler, bu saltanat bitmez sananlar asla unutmasınlar; hiçbir savaş hükümeti, halka düşman hiçbir hükümet ilelebet başarılı olamaz. Halka karşı açtığı savaşı hiçbir diktatör kazanamadı. Kazananlar, mutlaka direnenler olacaktır" dedi.

'ADALETİ MUTLAKA GETİRECEĞİZ'
Eğitim Sen 2 No'lu Şube Başkanı Veysel Beyazadam ise açıklamayı okudu. Koronavirüs salgını nedeniyle eylemlerine ara verdiklerini hatırlatan Beyazadam, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi ile daha çok otoriterleşen yönetim anlayışı toplumun üzerinden adeta silindir gibi geçildiğini belirtti. 15 Temmuz 2016 darbe girişimini lütuf olarak görenlerin, kendi koyunlarında büyüttüklerinden kurtulmaya çalışırken kirli ellerini tertemiz arkadaşlarımıza uzatmaktan çekinmediklerini dile getiren Beyazadam, şunları söyledi: "İşlerinden ve sonrasında da yaşamdan ihraç etmeye çalıştıkları Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na üye arkadaşlarımız sizlerin iddianamelerinize konu olamayacak kadar temizdir. Dönemin adalet baklanı, arkadaşlarımızın haklarında hiçbir hukuki soruşturma dahi olmadan idari tasarrufla ihraç edildiklerini itiraf etmiştir. Unutulmasın ki bizler için; adalet de sizlerin ağzına yakışmayacak kadar yüce bir kavramdır ve o adaleti bu topraklara mutlaka getireceğiz."

'KAZANACAĞIZ'
Beyazadam, iktidara seslendi ve haksız, hukuksuz yere ihraç edilenlerin derhal görevlerine iade edilmesini istedi. OHAL Komisyonu'nun lağvedilmesini gerektiğini kaydeden Beyazadam, "Aldığı tüm hukuksuz kararları yok sayın. Toplumsal barışın ve el birliğiyle birlikte yaşamın zemini budur! Aksi halde hukuka bağlı olmayan politikalarınızla yönetememeye ve sorunların derinleşmesine yol açacaksınız. Herkesi bu insani değerler etrafında birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz. Yılgınlık yok mücadeleye devam. Mutlaka kazanacağız, işimize döneceğiz" dedi.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız