Eğitim Sen: Ortak mücadeleyi esas alacağız I 177 Haftadır meydanda eylem

16 Eylül 2021 Saat: 08:32
Eğitim Sen: Ortak mücadeleyi esas alacağız I 177 Haftadır meydanda eylem
İhraç edilen kamu emekçilerin işlerine iade edilmesine ilişkin açıklama yapan İzmir Eğitim Sen 2 No’lu Şubesi, OHAL ve KHK’lere karşı ortak mücadeleyi esas alacaklarını belirtti.
İzmir Eğitim Sen 2 No’lu Şube, Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine iadesi talebiyle başlattığı eylem 177’ncı haftada da devam etti. Karşıyaka’da yapılan açıklamaya çok sayıda kişi katıldı. “Hukuk yok sayıldı, İşimiz gasp edildi, Oylama sürdü, Adalet istiyoruz” pankartının açıldığı açıklamada, "Direne direne kazanacağız” ve "Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıldı. Emekçiler, oturma eyleminden sonra açıklama yaptı.  
‘12 EYLÜL’ÜN ÜRÜNDÜR’ 
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Güven, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin 41 yıldır üzerinden geçmesine rağmen halen varlığını koruduğunu belirtti. Güven, “Emperyalizmin, uluslararası ve yerli sermayenin çıkarlarını korumak ve emekçileri baskı altında tutmak, sömürü baskı rejimlerini sürdürmek amacıyla yapılan 12 Eylül askeri faşist darbe ile yaratılan siyasal-toplumsal iklim, bugün AKP, MHP iktidar bloğunun tek adam rejimi eliyle sürdürülüyor. Aradan geçen 41 yıla rağmen 12 Eylül faşist zihniyetinin bıraktığı yerden yürüyenler demokrasinin, özgürlüklerin, emeğin haklarının önüne yeni engeller dikmeye, fiili Olağanüstü Hal (OHAL) ve KHK rejimi ile baskıları devam ettiriyor. OHAL ve KHK’lerle binlerce kamu emekçisi işinden ekmeğinden edilmiş ise bunun sebebi mevcut AKP iktidarı ve zihniyetinin bizatihi 12 Eylül'ün ürünü olmasıdır” diye konuştu. 
‘GELECEK UMUTLARI YOK EDİLİYOR’ 
İktidar salgını fırsata çevirdiğini söyleyen Güven, “Bugün, pandemi ile birlikte artan işsizlik ve yoksulluk baskı politikaları ile görünmez kılınmaya çalışılıyor. Halkın büyük çoğunluğunun yoksulluk ve sefalet içinde yaşadığı, özgürlüklerinin kısıtlandığı, anayasa ve uluslararası sözleşmelerden doğan hakların askıya alındığı, gençlerin gelecek umutlarının yok edildiği, kamu emekçilerinin hukuksuz ve keyfi olarak KHK’ler aracılığı ile işten atıldığı, açığa alındığı güvencesiz bir çalışma yaşamına tabi tutulduğu bir durumla karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı. 
ORTAK MÜCADELE 
AKP’nin savaş diline karşı herkesi ortak mücadeleye çağıran Güven, “12 Eylül’ün 41 yıldır sürdürülen karanlığında AKP darbesi ile şiddetlenen tüm saldırıları geriletmeye, barışı egemen kılmaya dönük laik, demokratik bir ülke temelinde halkların özgürlüğü ve eşit yurttaşlık talepleriyle, yeni bir demokratik anayasayı hayata geçirinceye dek toplumsal muhalefetin tüm unsurlarıyla birlikte ortak mücadeleyi esas almaya devam edeceğiz” dedi.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız