Eğitim Sen'den Doç. Dr. Kayıran için dayanışma çağrısı

12 Nisan 2021 Saat: 12:46
Eğitim Sen'den Doç. Dr. Kayıran için dayanışma çağrısı
ANKARA - Eğitim Sen 5’nolu Üniversiteler Şubesi, Doç. Dr. Meltem Kayıran’ın Ankara Üniversitesi ile ilişiğinin kesilmesinin keyfi ve hukuki dayanağı olmadığını belirterek, kararın geri alınması için dayanışma çağrısı yaptı.
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) 5 No’lu Üniversiteler Şubesi, Ankara Üniversitesi (AÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi (Mülkiye) Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meltem Kayıran’ın üniversiteyle ilişiğinin kesilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. 
Açıklamada, kararın altında imzası bulunan Siyasal Bilgiler Fakültesi Fakülte Yönetim Kurulunu, Dekanlığını ve Üniversite Rektörlüğü kınandı. 
‘HUKUKİ DAYANAĞI YOK’ 
Açıklamada, Kayıran’ın 2017 yılında doçentlik unvanı ve yetkisinin alındığı, aradan geçen 4 yılda hak ettiği kadroya ataması yapılmadığı ve “Dr. Öğretim Üyesi” kadrosunda çalıştırıldığı belirtildi. Açıklamada, “Hak ettiği kadro verilmediği gibi bir alt kadronun kriterleri uyarınca kendisinden ısrarla dosya istenmiş, bu dosyanın istenmesinin hukuka aykırı olduğunu iddia ederek teslim etmediği için üniversiteyle ilişiği kesilmiştir. Bu keyfi kararın herhangi hukuki dayanağı bulunmamaktadır. Dahası, 30 yılını bilime adamış bir akademisyenin 300’ü aşkın öğrencisi ve tez danışmanlıkları varken eğitim öğretim dönemi ortasında üniversiteden koparılmasında da herhangi bir kamu yararı bulunmamaktadır” denildi. 
‘MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ’ 
Açıklamada, liyakatsiz atama ve kadrolaşmalarla üniversiteleri siyasi iktidarın arka bahçesi haline getirmeyi amaçladığını, özgür bilimsel üretimin önünü keserek akademiyi içten içe çürütülmek istendiği ifade edildi. 
Bu uygulamalara karşı mücadelenin sürece belirtilen açıklamada, "Akademik özgürlüklerin ve insan-doğa-toplum yararına üniversite mücadelemizin en yürekli taşıyıcılarından biri olan Meltem Kayıran’ı hedef alan bu hukuksuzluğu kabullenmeyeceğiz. Bu hukuksuz karar geri alınana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Tüm üniversite bileşenlerini bu mücadeleye destek olmaya çağırıyoruz” diye belirtildi.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız