Erdoğan: KYK kredisi borçlarının ana parasını alacağız

19 Temmuz 2022 Saat: 09:01
Erdoğan: KYK kredisi borçlarının ana parasını alacağız
Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Erdoğan, KYK kredisi borçlarının sadece ana parasının alınacağını öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 haftalık aranın ardından gerçekleşen kabine toplantısı sonrası açıklama yaptı. Erdoğan, öğrencilerin KYK kredisi borçları için "Kredi geri ödemelerinin herhangi bir enflasyon veya faiz farkı olmaksızın, sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık" dedi.

Erdoğa, "Kredi geri ödemelerinin, enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık. Yani ana para ödenecek. Bu uygulamadan hâlâ kredi geri ödemesi yapan bütün gençlerimiz faydalanacak. Aldığımız kararla, kredi geri ödemelerinde toplam 26 milyar liranın üzerinde bir yükü gençlerimizin üzerinden kaldırmış oluyoruz. Böylece 3 milyon 157 bin gencimizin öğrenim kredisi sorununu kökten çözmüş oluyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren kredi ödemesi başlayacak öğrencilerimiz artık sadece aldıkları kredi rakamı kadar sorumlu olacaklar" ifadeleri kullanıldı.

Erdoğan, "Resmi eğitim-öğretim kurumlarında görev yapan usta öğreticilere her 5 ders için ilave 1 ders ödemesi yapacağız. Haftada 30 saat derse giren bir öğretmen, usta öğretici veya Kur'an kursu öğreticisinin alacağı ücret 5 bin 740 TL'ye çıkacaktır" dedi. 

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız