Fatsa'da siyanüre karşı okuma eylemi 9 gününde

27 Eylül 2020 Saat: 14:04
Fatsa'da siyanüre karşı okuma eylemi 9 gününde
Fatsa'da altın madenine karşı tek kişi ile başlatılan kitap okuma eylemi 9. gününde.

Ordu'nun Fatsa ilçesinde kapasite artırımına gidilecek Altıntepe Altın Madeni İşletmesi'nin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu olumlu sonuçlanınca Fatsalılar kitap okuma eylemine başladı.

Image

Fatsa Doğa ve Çevre Derneği, Ordu'nun Fatsa ilçesinde kurulmak istenen Altıntepe Altın Madeni İşletmesi Kapasite Artışı ve Atık Barajı Projesinin "Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Olumlu" raporuna itiraz etmişti.

TIKLAYIN - Ordu'da altın madenine karşı 10 maddelik itiraz

Image

Karadeniz İsyandadır sosyal medya hesabından eylemci sayısının arttığı protesto ile ilgili fotoğraflar paylaşıldı. Siyanürle altın aramaya karşı olan Fatsalılar, her akşam saat 17.15-17.45 arasında Cumhuriyet Meydanı'nda toplanıyor.

Bakanlık dosyayı onaylayarak ilana çıkardı. Fatsa Doğa ve Çevre Derneği'nden yapılan açıklamada, "Bakanlık tarafından açıklanan ÇED raporunun Fatsa'da yaşanan gerçeklikle hiçbir ilgisi yoktur" denilerek, projeden zarar görecek herkesin ÇED raporuna itiraz etmesi için çağrı yapıldı:

"Karadeniz Bölgesi aşırı yağmur alan, sel ve heyelan riskinin yüksek olduğu bir bölgedir. Küresel ısınma ve iklim değişikliği ile bu riskler daha yıkıcı bir biçimde hayatımızın parçası olmaktadır. Ağustos 2020´de Giresun Dereli'de olan sel felaketi de unutulmamalıdır."

Kaynak: Bianet

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız