Fincancı: X-Ray cihazı ve güvenlik görevlileriyle şiddet önlenemez

16 Temmuz 2022 Saat: 07:50
Fincancı: X-Ray cihazı ve güvenlik görevlileriyle şiddet önlenemez
Fincancı, "Sistem değişmeden şiddet bitmez. X-Ray cihazı ve güvenlik görevlileriyle şiddet önlenemez" ifadelerini kullandı.

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek amacıyla duyurduğu 'Kapı Güvenlik Sistemi'nin yetersiz kalacağını ifade etti. Fincancı, "Sistem değişmeden şiddet bitmez. X-Ray cihazı ve güvenlik görevlileriyle şiddet önlenemez" ifadelerini kullandı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sağlıkçılara yönelik şiddete karşı önlem olarak duyurduğu 'Kapı Güvenlik Sistemi'nin yetersiz kalacağını ifade etti.

Evrensel'e konuşan Fincancı, sağlık kuruluşlarında güvenliğin de gerekli olduğunu ama tek başına güvenlik önlemlerinin yetmeyeceğini dile getirerek, "Sağlıkta şiddetin nedenlerini ortaya koyup bütünlüklü bir çalışma yapmadan şiddet ortadan kalkmaz. Sağlık sistemi değişmeden, sağlıkta dönüşümden vazgeçilmeden, kışkırtılmış sağlık politikaları yerine koruyucu sağlık politikaları geliştirilmeden X-Ray cihazı ve güvenlik görevleriyle şiddet önlenemez.”

“Ayrıca diyelim ki güvenlik sistemi kuruldu. Girişte de silah tespit edildi. Bu silah kime nasıl teslim edilecek? Bunun için yeterli personel var mı?” sorularını soran Fincancı, bu soruların bile cevabının olmadığını söyledi.

'ACİLLER AMAÇ DIŞI KULLANILIYOR'

Öte yandan şiddet olaylarının en fazla acillerde yaşandığına dikkati çeken Fincancı “Acile hasta hızla ve sedyede giriyor. Peki hastada silah varsa nasıl olacak? Şiddet ayrıca sadece silahla, bıçakla uygulanmıyor. Elleriyle, ayaklarıyla, sözleriyle şiddet uyguluyorlar. X- Ray cihazı bunları nasıl tespit edecek?” ifadelerini kullandı.

Son olarak bir hasta yakınının ‘Bize bakmıyorlar’ diyerek sağlık emekçilerini hedef gösteren yayın yaptığı Başakşehir Çam ve Şakura Hastanesinin 3. basamak hastanesi olduğunu hatırlatan Fincancı “Acil gerçekten acil vakalar içindir. Buralarda poliklinik hizmeti sunmaya çalışırsanız, basamaklandırılmış bir sağlık politikası yerine bunu tercih edersiniz, insanlar buralara ellerini kollarını sallayarak gelirlerse sonuç bu olur” dedi.

 

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız