Gözaltılar için İzmir’de basın toplantısı

16 Ocak 2021 Saat: 00:16
Gözaltılar için İzmir’de basın toplantısı
İzmir merkezli 12 ilde ESP ve Kaldıraç okurların gözaltına alınmasına ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi’nde basın toplantısı yapıldı.

Basın toplantısına ilerici ve devrimci kurumların yanı sıra Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD), Halkların Demokratik Partisi (HDP) katıldı. İlk sözü ESP İzmir İl Eşbaşkanı Şahin Tümüklü söz alarak gözaltı sürecini değerlendirdi. Tümüklü ESP il örgütü adına yaptığı konuşmada “Devrimciler ve sosyalistler yeni bir siyasi kırım operasyonuyla daha karşı karşıya” dedi ve şunları ifade etti:

 “Aralarında ESP üyelerinin, Kaldıraç Dergisi okurlarının, avukatların, gazetecilerin ve tiyatrocuların da olduğu çok sayıda kişi ev baskınlarıyla gözaltına alındı. 12 kentte yapılan saldırı kapsamında ESP’nin Ankara’daki Genel Merkezi, İstanbul’daki Eş Genel Başkanlık İrtibat bürosu, İzmir İl binası ve Yamanlar ilçe bürosu, Etkin Haber Ajansı (ETHA), Bilim Eğitim Estetik Kültür ve Sanat Vakfı (BEKSAV) ve Yenikapı Tiyatrosu da polis tarafından basıldı. Parti tabelaları parçalandı, bilgisayarlar ve albüm kayıtları çalındı, kurumlar kelimenin tam anlamıyla talan edildi. İktidar defalarca komplo teorileri ile defalarca partimize baskı, gözaltı ve tutuklama terörü ile yıldıracağını sunmaktadır.  Saray bir kez de daha komplolar ile yoldaşlarımızın evlerini basmıştır. Bunu da müptezel bir itirafçının önüne konan listeye imza atması ile belki de aynı eylemde bile yan yana gelmemiş onlarca sosyalist, avukat, gazeteci, tiyatrocu, öğrenci aynı ‘suç’ torbasına alınmıştır. İtirafçı ya imzalattırılan isim listesinden şimdiye kadar siper yoldaşlarımız Kaldıraç okurları da dahil olmak üzere 50’ye yakın yoldaşımız gözaltına alındı.” 

Yapılan açıklamanın devamında “‘Bu gözaltılar hukuksuzdur’ demiyoruz, çünkü sarayın hukukunun olmadığını Suruç 'tan, Ankara Gar Katliamı’ndan bu yana her defasında tekrar tekrar göstermiştir” vurgusu yapıldı. 

"Ne itirafçılarınız ne ajanlarının devrimcilerin mücadelesini engellemeyecektir. Devrimciler faşizmle nasıl mücadele edileceğini bilir" ifadeleri kullanılan açıklamada “Gözaltılar derhal serbest bırakılsın” denildi.

Ardından söz alan Kaldıraç Dergisi İzmir Temsilciliği’nden Ali Fuat Eroğlu şunları ifade etti:

“Ülkemizde derinleşen kriz Saray Rejiminin saldırılarıyla her gün daha da gün yüzüne çıkmaktadır. Bu saldırılar içte ve dışta saldırgan politikalarla örtüşmektedir. Bir kişinin verdiği ifadeye dayanarak yapılan operasyonda önderlerimizin pankart ve resimleri çalınmış, kapılarımız kırılmıştır.  Bizler Kaldıraç dergisi okurları olarak ajanlaştırma politikalarına dair pankartımızı çaldıkları Ali Serkan Eroğlu’nun yoldaşlarıyız. Emniyet bilmelidir ki Ali Serkan nasıl insan olmanın çığlığı olduysa, onurlu bir yaşamı bizlere gösterdiyse bu saldırılar da ancak nice Ali Serkanların doğumuna gebe olmaktan başka bir işe yaramayacaktır.  Yapılan tüm saldırılara karşı direniş büyümekte ve sürmektedir. Saray Rejimi bugün devrimcilere karşı gerçekleştirdiği bu saldırı ile bizleri baskı altına almaya kendi iktidarını ise sürdürmeye çalışmaktadır. Bizlerin bu saldırılara karşı vereceğimiz en iyi cevap örgütlenerek birlikte bir mücadeleyi yükseltmek olacaktır. Gözaltındaki yoldaşlarımız derhal serbest bırakılsın!”

Söz alan SKM temsilcisi Ebru Yiğit ise şunları belirtti:

 “Havuz medyasının kirli iş birliği ile yoldaşlarımızın kimlik bilgileri ve evlerinde bulunan materyaller bu neyin hazırlığı denilerek paylaşılmıştır. Kadınların bu toplumda biriktirdiği öfkenin, direnme cesaretinin kendisi erkek egemen devleti gerçek anlamda korkutmuştur. Doğal olarak hem Özgür Genç Kadın olarak hem de sosyalist kadınlar olarak Yeni Şafak ve kirli işbirlikçilerine erkek egemen sisteme şunu söylüyoruz. Erkek egemen sistemi yok edip yerine cins özgürlüğünü koyduğumuz bir dünyayı kurana dek mücadelemizde devam edecek.”

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, gözaltına alınanların aileleri adına Arzu Kılıç, ÖHD adına Şükran Öztürk bir konuşma gerçekleştirdiler. Konuşmaların ardından basın toplantısı sona erdi.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız