İpek Yolu Sanata Evet Sergisi Beşiktaş'da açıldı

26 Şubat 2024 Saat: 10:33
İpek Yolu Sanata Evet Sergisi Beşiktaş'da açıldı
İpekyolu görsel sanatlar sergisinin ilki olan İpek Yolu Sanata Evet Sergisi, 24 Şubat 2024'te İstanbul Akaretler Beşiktaş'taki Karl&Ein Galeri'de düzenlendi.

MEHMET BİLGİN


Sanat danışmanlığını Türk sinemasının önemli oyuncularından Tamer Levent 'in üstlendiği serginin  küratörleri Vedat Akdamar ve Mehrdad Barazandeh oldular..Etkinliğin organizatörlüğünü ise  Şenay Akdamar ve Ziba Tazehsereşt hanımlar birlikte üstlendiler.
Serginin açılış töreni 26 sanatçının katılımıyla 17:00-21:00 saatleri arasında canlı müzik ve kokteyl resepsiyonu ile gerçekleştirildi. Serginin 1. bölümü 1 Mart'a kadar devam edecek. Ayrıca 29.02.2024 tarihinde İpekyolu Sanata Evet Festivali'nin konuşma töreni Kültür Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek..
Bu serginin ikinci edisyonu 02.03.2024 tarihinden itibaren serginin mevcut yerinde gerçekleştirilecektir.
Ülkemizde uzun yıllardır yaşayan Türkiye'de, İran'da ve Fransa'da birçok sergi açmış olan İranlı sanatçı Amanda Sadati, "Benimle Paralel Bir Dünya'da Yürü" adlı 3 boyutlu çalışmasıyla bu sergide yeniden göz doldurdu.
Sadati sergilediği eserde, heykel ve resmin birleşimi şeklinde sayısız insanın dünyasını ve hayallerini farklı bir form ve perspektifte yeniden yarattı.
Amanda Sadati diyor ki;
"Olaylara farklı bir açıdan bakmalıyız, tam bir şey bildiğini düşündüğün anda başka bir açıdan bakmak lazım.."
Önceden de birçok sergisine katıldığım Sadati'nin bu sefer ki eserinde kendisinin adeta yepyeni bir hikaye yolculuğunun başlangıcında olduğu izlenimini edindim..
Açıklama yok.
Açıklama yok.
Açıklama yok.
Açıklama yok.
Açıklama yok.
Açıklama yok.
Açıklama yok.
Açıklama yok.
Açıklama yok.
Açıklama yok.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız