İşçi örgütleri ve sendikalardan çağrı: Suruç için adalet işçiler için adalet

19 Temmuz 2022 Saat: 08:51
İşçi örgütleri ve sendikalardan çağrı: Suruç için adalet işçiler için adalet
Açıklama yapan sendikalar, Suruç katliamının 7. yılında 18.00'de Halitağa'da olmaya, 33'leri anmaya ve adalet mücadelesini yükseltmeye çağırdı.

Suruç katliamının 7. yılı yaklaşırken açıklama yapan sendikalar işçi ve emekçileri, örgütlerini 33 düş yolcusunu anmaya ve mücadeleye çağırdı.

4. Vardiya İşçi Dayanışması, Birleşik İşçi Hareketi, Birleşik İşçi Kurultayı, DİSK/Dev Yapı-İş Sendikası, DİSK/Sosyal-İş Sendikası İstanbul Şubesi, DİSK/Limter-İş Sendikası, İnşaat-İş Sendikası, İşçi Hareketi Koordinasyonu'nun, "Suruç için adalet işçiler için adalet" başlıklı açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Bundan yedi yıl önce Urfa'nın Suruç ilçesinde Kobanêli çocuklara oyuncak ve yaşamsal ihtiyaç malzemesi götürmek için yola çıkan ve büyük bölümü genç olan insanlarımıza IŞİD tarafından düzenlenen bombalı saldırıda 33 düş yolcusu yaşamını yitirdi. Onlarcası ağır yaralandı. Bu katliam ne bir ilkti ne de son oldu. '77 1 Mayıs katliamından Sivas'a, Roboskî'den Suruç'a ve 10 Ekum gar katliamına, soma'dan Hendek'e uzanan bu karanlık katliamlar zinciri sermaye düzeninin biz işçiler ve emekçlier için yarattığı cehennemin özetidir. Bu katliamları yapanlar ve teşvik edenler ile her yıl çalışırken iş cinayetlerinde hayatını kaybeden yüzlerce işçinin failleri aynıdır. Sermaye düzenidir. Ve biliyoruz ki işçilerin ve emekçilerin eşitlik, özgürlük ve adalet mücadelelerini birleştirmeden bu zincirin kırılması mümkün değildir.

Bu nedenle Suruç katliamının tüm ayrıntıları ile aydınlatılması ve suçluların cezalandırılması sadece katliam mağdurları yada ailelerinin değil hepimizin ortak sorumluluğudur. 

Metni imzalayan işçi örgütleri ve sendikaları olarak bu bilinç ve sorumlulukla tüm emekçileri ve örgütlerini 20 Temmuz Çarşamba akşamı saat 18.00'de Kadıköy Halitağa'da gerçekleştirilecek adalet nöbetine katılmaya, 'Suruç için adalet işçiler için adalet' sesini adalet çığlığına katmaya çağırıyoruz!"
 

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız