İzmir Eğitim-Sen: İşimize geri döneceğiz

14 Ocak 2021 Saat: 00:23
İzmir Eğitim-Sen: İşimize geri döneceğiz
OHAL KHK'larıyla işlerinden edilenler 155 haftadır eylem yapan Eğitim-Sen İzmir 2 Nolu Şube, "Daha fazla geç olmadan hukuksuzluğunuzu sonlandırın. Arkadaşlarımızı işlerine iade edin. Önünde sonunda olacağı budur. İşimize geri döneceğiz" dedi.

Eğitim-Sen İzmir 2 Nolu Şube, OHAL KHK'larıyla ihraç edilen kamu emekçilerinin iade edilmesi talebiyle başlattıkları eylemlerinin 155.'sini gerçekleştirdi. 

Karşıyaka çarşısında yapılan eylemde, "Hukuksuz yok sayıldık, işimiz gasp edildi, oyalama istemiyoruz, adalet istiyoruz" pankartları açıldı. Eyleme, İzmir Valiliği tarafından "güvenlik soruşturması" bahanesiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki işlerinden çıkarılan işçiler de katıldı. 

Haftanın açıklamasını Eğitim-Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Veysel Beyazadam okudu. 155 haftadır KHK'lar ile işlerinden ihraç edilenler için eylem yaptıklarını hatırlatan Beyazadam, "Onlar demokrasinin, barışın, özgürlüğün ve insan haklarının yanında oldukları için muhalifti sizler için. Talana ve yıkıma, zulme ve zalime, haksızlığa ve hukuksuzluğa, ötekileştirmeye ve yalnızlaştırmaya karşı oldukları içni muhalifti sizler için" dedi.

İşlerinden ihraç edilenlerin muhakkak geri döneceklerinin altını çizen Beyazadam, "O günler ekmek gibi su gibi herkese ihtiyaçtır. O günler bir arada, özgürce ve barış içerisinde olabileceğimizin karşı konulmaz hedefidir. Daha fazla geç olmadan hukuksuzluğunuzu sonlandırın. Arkadaşlarımızı işlerine iade edin. Önünde sonunda olacağı budur. İşimize geri döneceğiz" ifadelerini kullandı.

Eylem, sloganlarla sona erdi.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız