Kadıköy Dayanışma Ağı: Sokaktaki dostlarımız ile buluşmaktan vazgeçmeyeceğiz

17 Ocak 2021 Saat: 13:34
Kadıköy Dayanışma Ağı: Sokaktaki dostlarımız ile buluşmaktan vazgeçmeyeceğiz
Mart ayından itibaren sokakta yaşayan vatandaşlara sıcak yemek çıkaran, insanların soğuklarda çaresizce kaldığı bu soğuk günlerde onlara sıcak çorba ulaştıran Kadıköy Dayanışma Ağı, Valilikçe yasak getirilmesine tepki gösterdi.

Kadıköy Dayanışma Ağı Gönüllüleri tarafından yapılan basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

İstanbul Valiliği dün açık alanlarda yemek dağıtımını uygun görmediğini açıkladı.

Bizler pandeminin ilk ayından itibaren kurulmuş, yerelde dayanışma şiarıyla bir araya gelmiş Kadıköy Dayanışma Ağı’yız. Mart ayından itibaren sokakta yaşayan dostlarımıza sıcak yemek çıkarıyoruz. Kepenklerin indiği, sokakların yasaklar sonrası kaderine terk edildiği, insanların soğuklarda çaresizce kaldığı bu soğuk günlerde bir sıcak çorbayı onlara ulaştırmaya çalışıyoruz.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, yemek yiyen insanlar, yiyecek ve iç mekan

Neredeyse bir seneye varacak olan pandemi koşullarında, işsizliğin dalga dalga arttığı, esnafların batma noktasına geldiği, emekçilerin aralıksız çalışmak zorunda bırakıldığı, sağlıkçıların her gün öldüğü, açlık intiharlarının durmadan devam ettiği, bir maskenin insanlara ulaştırılamadığı günlerden geçtik, geçiyoruz.

Bu koşullar altında bizler ilk günden itibaren yerelimizi aşan sınırlarda ücretsiz maske ve siperlikler dağıttık, sağlıklı fidelerle kent bostanları yaptık, çocuklar için kıyafet, kitap ve bilgisayarı olmadığı için derslerini takip edemeyen ögrencilerimize bilgisayar kampanyası düzenledik, gıda kolilerini evlerine ulaştırdık, sıcak yemek ve dahası için yan yana geldik. Hemen hemen her şeye hatta içtiğimiz suya dahi vergi ödediğimiz bir sistemde sokakta yaşayan dostlarımızın ihtiyacını devletin karşılaması gerekirken bugün bizlerin onlar için hazırladığı yemeklerin yasaklanıyor olması kabul edilebilir değildir. Sadece holdinglerin silinen vergi borçları ile milyonlarca yoksulun ihtiyacı karşılanabilirken bugün tercih ettikleri yoksulun içtiği bir kap sıcak çorbasını yasaklamaktır.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi

Gezi’den bu yana dayanışmalardan, yan yana gelişlerimizden korktuklarını iyi biliyoruz. Ancak onlar için üzücü bizim için ise yaşamın doğal bir parçası olan dayanışmamız, sıcak yemek çalışmamız her zaman olduğu gibi pandemi kurallarına uygun olarak ara vermeden devam edecektir. Sokaktaki dostlarımız ile buluşmaktan vazgeçmeyeceğiz.

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, ayakta duran insanlar, şunu diyen bir yazı 'OZEL ANTEP E' YEMEKLERİ LPIGH LOKANTASI L'

Dayanışma ruhunu taşımaya ve bulaştırmaya devam edeceğiz.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız