Kadın Savunma Ağı eylem yaparak talepleri sıraladı I itaat etmiyoruz, hayatımızı savunuyoruz

25 Şubat 2023 Saat: 23:29
Kadın Savunma Ağı eylem yaparak talepleri sıraladı I itaat etmiyoruz, hayatımızı savunuyoruz
İZMİR-İzmir Kadın Savunma Ağı, Konak İskelesi önünde eylem yaparak, açıklamalarda bulundu, sivil itaatsizlik çağrısı yaptı ve taleplerini madde madde sıraladı.

ERKAN SOYLU


Kadın Savunma ağı yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

Başta kadın örgütleri olmak üzere herkesi, dayanışma duygumuza sarılırken, toplumsal dayanışmayı aşan bir kamusal seferberlik ihtiyacını görünür ve mümkün kılmak için ortak bir akıl, ortak mekanizmalar ve ortak bir itaatsizliği büyütmeye çağırıyoruz. Devlet yok biz varız; başta kadınlar, kadın örgütleri olmak üzere hayatımızı savunan herkesi, yaratılan çöküntüye tam yetki ve sorumlulukla acil müdahaleye çağırıyoruz! İtaat etmiyoruz, hayatımızı savunuyoruz!

Kadın Savunma Ağı’ndan kadınlar açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

BU ENKAZIN ALTINDAN HİÇBİR MUKTEDİR KALKAMAZ

“Bizler yani kadınlar, gençler, işçiler, avukatlar, hekimler, mühendisler, vinç operatörleri, gazeteciler, hayvan hakları savunucuları, gönüllüler, feministler, sosyalistler, hak savunucuları, örgütlü-örgütsüz muhalifler, dayanışmayı suç ilan edenlere gelin tutuklayın diyenler; içi içini yiyenler, insanlığını kaybetmemek için elinden gelenden fazlasını yapanlar, itaat etmeyenler; biz yani halk. Diktatörlüğün yönetememe krizinin, neoliberalizmin uygarlık krizinin, faşizmin insanlık krizinin el ele yarattığı bu büyük enkazın hiçbir muktedirin altından kalkamayacağı, hesabını bile veremeyeceği büyüklükte olduğunu biliyoruz.

KIZ KARDEŞLİĞİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ!

Hepimizin üstüne çöken bu enkazı kaldırmak ve hesabını sormak için öfkemize, acımıza ve toplumsal seferberlik duygularımıza, toplumsal-feminist dayanışma ve kardeşlik duygularımıza tutunuyoruz. Büyük bir seferberlik duygusu içinde yeniden kurduğumuz insanlığımıza, on yıllardır mücadeleyle ördüğümüz kız kardeşliğimize sahip çıkıyoruz!

NELER YAPILMASINI İSTEDİLER?

Kadın savunma ağı taleplerini hem dağıttıkları bildirilerle hem yaptıkları anonslarla hem de duvar ilanıyla şu şekilde dile getirdiler:

-Depremde etkilenenlerin borçları silinsin!

-Çocuk, yaşlı, hasta bakımı yükünü azaltmak için mobil kreş, bakımevleri ve çamaşırhaneler kurulsun!

-Kadınlara ev, kira desteklerinde öncelik tanınsın.

-Çocukların siyasi, dini ve maddi çıkarlar için kullanılmasına son verilsin!

-Elektrik, doğalgaz, su, iletişim faturası, vergi, kredi kartı, konut, ihtiyaç, taşıt kredi borçları silinsin!

-Tüm illerde konut kiralarında üst sınır getirin, tek başına çocukları ile yaşayan kadınlara ev-kira desteklerinde öncelik verin!

-Kadına yönelik şiddete karşı acil çağrı ve koruma mekanizmaları kurulsun!

-Hijyen sorununu çözün. Gebe, yeni doğum yapmış kadınlara özel destek, yeterli çadır, seyyar tuvalet, ped, temiz güvenli su, mobil kadın sağlığı araçları!

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Açıklama yok.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız