Kamu emekçileri 178. hafta eylemlerinde barınma hakkına dikkat çekti

22 Eylül 2021 Saat: 22:44
Kamu emekçileri 178. hafta eylemlerinde barınma hakkına dikkat çekti
Eğitim Sen İzmir 2 Nolu şubesinin hukuksuz ihraçlara karşı yaptığı eylemin 178. haftasında her türlü kötülüğe dur demenin bir borç olduğu kaydedildi.

Haksız ve hukuksuz OHAL KHK'larıyla ihraç edilen kamu emekçileri için düzenlenen eylemin 178. haftasında, üniversite öğrencilerinin engellenen barınma haklarına dikkat çekildi. 

Karşıyaka çarşısında "Oturma eylemimizin 178. haftasındayız", "Hukuk yok  sayıldı, işimiz gasp edildi, oyalama sürdü adalet istiyoruz" yazılı pankartlar açıldı, eylem alanına "Geri döneceğiz" yazıldı. 

Basın metnini okuyan Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Veysel Beyazadam, üniversite öğrencilerinin barınma hakkının engellendiğine ve Diyanet eliyle okul içine sokulan gerici yaklaşımlara dikkat çekti. Beyazadam, "Başta insan olmak üzere cana, canlıya reva görülen talancı, baskıcı, kıyımcı bir anlayışı bu toprakların taşıması artık mümkün olmamalıdır. Her türlü kötülüğe dur demenin bu topraklara olan borcumuz olduğu bilincinde olmalıyız" dedi.

Diyarbakır'da Eğitim-Sen üyelerine dönük gözaltı ve tutuklama saldırılarına işaret eden Beyazadam,"Tüm bu hukuksuz girişimlerinizi bir kez de buradan kınıyoruz. Anayasal ve uluslar arası hukuktan kaynaklanan ve medeni toplumlarda önemli bir yeri olan sendikalaşmanın ve sendikal çalışmaların önünü tıkamakla, uyduruk suç isnatlarınızla asıl sizler suç işlemektesiniz" dedi.

İşten çıkarılan işçilerin geri alınması talebini tekrarlayan Beyazadam, "Bu hukuksuzluğunuz uluslar arası mahkemeler de başta olmak üzere içinden çıkılması zor sonuçları doğuracaktır" ifadelerinde bulundu.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız