Kanser tedavisi engellenen Mehmet Güvel'in tahliyesi istendi

14 Nisan 2024 Saat: 07:59
Kanser tedavisi engellenen Mehmet Güvel'in tahliyesi istendi
İHD İzmir Şubesi, hasta tutukluların durumuna dikkati çekmek amacıyla düzenlediği eylemin 288’ncisini Konak Eski Sümerbank önünde gerçekleştirdi.

ERKAN SOYLU


Bu haftaki açıklamada, İzmir Kırıklar YGC Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Mehmet Güvel’in sağlık sorunlarına dikkat çekildi. 

İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi hasta tutsaklar için gerçekleştirdiği eylemin 288.'sinde Mehmet Güvel için bir araya geldi. Konak eski Sümerbank önünde yapılan açıklamada, "Hasta mahpuslar ölüyor, susma suça ortak olma" pankartı açıldı.
Açıklamanın Kürtçesini İHD İzmir Şubesi Eşbaşkanı Zilan Gümüş, Türkçesini İHD İzmir şube yöneticisi Ahmet Çiçek okudu. Çiçek, Güvel'in 78 yaşında, yüzde 80 engelli, Wernicke korsakof hastası, prostat kanseri tedavisi gören siyasi bir tutsak olduğunu belirterek, "Denge sorunu yaşamakta ve tek başına hayatını idame ettirememektedir. Gecede en az 7-8 kez tuvalete kalkmakta ve her defasında düşüp kendini sakatlama tehlikesi yaşamaktadır" dedi. 

Güvel'in 6 Şubat 2024'te İstanbul'da Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Hastanesi'nde kanser tedavisi görürken gözaltına alındığını, 10 Şubat'ta tutuklanıp Silivri Hapishanesi'ne götürüldüğünü aktardı. Güvel'in 24 Şubat'ta ise Kırıklar Hapishanesi'ne getirildi aktarılan açıklamada, "Tedavisi yarım kaldı. Kanser hastalıklarında zaman çok önemlidir"  denildi. 

Güvel'in derhal serbest bırakılması istendi.

Bir ‎11 kişi, kalabalık ve ‎şunu diyen bir yazı '‎لم က SGK SOSYAL GÜVENLIK SOSYALGEVENLIKKTROND GÜVENLIKKUROMD KURUKIU İ.H. 月 INSAN HASTA STAMAHPUSLARÖLÜYOR SHAKLAR HAKLA MAMPUSLAR ÖLÜYOR 'ERM SUSMA, SUÇA ORTAN OLMA INSAN HAKLARI DERNEGI IZMİR SUSMÁ,SUÇAORTAKOLNA DERNEGI‎'‎‎ görseli olabilir

Bir 12 kişi ve şunu diyen bir yazı '#S시일 引化AR MASTA MAHPUSLAR ÖLÜYOR SUSMA, SUÇA ORTAK OLMA INSAN HAKLARI DERNEGI ERNEGI IZMIR DERNEGI' görseli olabilir

Bir 14 kişi ve şunu diyen bir yazı 'HASTA MAHPUSLAR SUSMA, ARUGRO SUGAD' görseli olabilir

Bir ‎10 kişi ve ‎şunu diyen bir yazı '‎o KH.D ه i.H.D İ.H.D HASTA SUSMA, Η HA A as iNSAN‎'‎‎ görseli olabilir

Bir ‎8 kişi ve ‎şunu diyen bir yazı '‎עעפוך الم HASTA MAHPUSLAR ÖLÜ JUSMA, SUCA ORTAK OLD‎'‎‎ görseli olabilir

Bir 8 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 12 kişi ve şunu diyen bir yazı 't LGÜVENLKKURUMU LGÜVENLIK oks .H NSAN SAKLAR HASTA MAHPUSLAR ÖLÜYOR SUSMA, SUGAORTAK SUÇA ORTAK OLMAN INSAN HAKLARI DERNEGI 1١21 R DERNEGI 地上' görseli olabilir

Bir 10 kişi, ayakta duran insanlar, flama ve yazı görseli olabilir

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız