Karşıyaka'da 168. eylem: Gücümüzü mücadeleden alıyoruz

14 Nisan 2021 Saat: 19:18
Karşıyaka'da 168. eylem: Gücümüzü mücadeleden alıyoruz
Eğitim Sen 2 Nolu Şube'nin çağrısıyla 168. kez Karşıyaka Çarşı'da bir araya gelen çok sayıda kişi, haksız ve hukuksuz şekilde işlerinden ihraç edilen arkadaşları işe geri dönene kadar mücadele edeceklerini kaydetti.

OHAL KHK'larıyla haksız ve hukuksuz şekilde ihraç edilenleri işlerine iade edilmesi talebiyle Eğitim Sen İzmir 2 No'lu Şube'nin her hafta yaptığı eylemin 168.'si düzenlendi. Karşıya Çarşı'da düzenlenen eylemde, "Oturma eylemimiz 168. haftasında" ve "Hukuk yok sayıldı, işimiz gasp edildi, oyalama sürdü. Adalet istiyoruz" yazılı pankartlar açıldı. 

Basın metnini okuyan Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Veysel Beyazadam, darbe sonrası 150 bine yakın kamu emekçisinin işinden edilmesini "kıyım" olarak yorumladı. "Açlığa mahkum edilmelerinin, toplumdan tecrit edilmeye çalışmalarının, pasaportlarına el konulmasının başkaca bir anlamı yoktur"diyen Beyazadam, ihraç edilen arkadaşlarının yanında olduklarını kaydetti.

Beyazadam, "Adeta terbiye edilmeye çalışılan hiçbir arkadaşımızı karanlığa teslim etmeyeceğiz. Önünde sonunda karanlıklar aydınlığa kavuşacak ve arkadaşlarımız işlerine iade edileceklerdir. Bizler de daha yaşanabilir bir ülke umudunu onların mücadele azminden alıyoruz. Bilinmelidir ki direnenler mutlaka kazanacak" dedi.

Açıklamanın ardından beş dakika oturma eylemi yapıldı. "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" sloganlarıyla eylem sona erdi. 

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız