KESK 15 Ocak'ta bordro yakma eylemi yapacak

9 Ocak 2021 Saat: 00:08
KESK 15 Ocak'ta bordro yakma eylemi yapacak
KESK Adana Şubeler Platformu, insanca yaşanacak bir ücret, hayat pahalılığı, yoksulluk, yolsuzluk ve israf düzenine karşı haklarını korumak için mücadele edeceklerini vurguladı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Adana Şubeler Platformu, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) enflasyon rakamları ile belirlenen ücret zamlarına tepki gösterdi, 15 Ocak'ta gerçekleştirecekleri bordro yakma eylemine çağrıda bulundu.

Eğitim Sen Adana Şubesi'nde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hüseyin Kaya, siyasi iktidarın yanında yer aldığını saklamayan sendikaların bu durumu izlediğini, kendilerine üye kamu emekçilerini oyaladığını söyleyerek, "Sadece bir yıl içerisinde ortalama kamu emekçisi maaşı dolar bazında 114 dolar, çeyrek altında 3 adet azalma yaşanmıştır" dedi.

'TÜİK RAKAMLARI GERÇEĞİ YANSITMIYOR'
TÜİK’in yıllık enflasyon oranı olarak açıkladığı yüzde 14.6'nın gerçeği yansıtmadığına dikkat çeken Kaya, "Doğal gaza yüzde 32 elektriğe yüzde 31, baklagillere yüzde 60, yumurtaya yüzde 80, ayçiçek yağına yüzde 50 zam gelmişken gerçek enflasyon yüzde 37'yi geçmiştir. TÜİK tarafından açıklanan resmi enflasyon rakamının halkın nezdinde bir karşılığı yoktur" dedi.

'MEMUR-SEN İLE YAPILAN TOPLU SÖZLEŞME İPTAL EDİLMELİ'
Memur-Sen'in toplu sözleşme görüşmelerinde kamu emekçilerini değil hükümeti kolladığını söyleyen Kaya, "Ocak ayında yapılan yüzde 7.3'lük zam artışı sefalet ve yoksulluk zammıdır. Ekonomik krizin her boyutuyla hissedildiği bu günlerde satın alma gücü azalan memurlar bir kez daha kuru ekmeğe muhtaç edilmiştir. Hükümetle Memur-Sen'in yaptığı toplu sözleşmeler iptal edilmeli, kamu emekçileriyle yeni adil bir toplu sözleşme yapılmalıdır" diye konuştu.

'MÜCADELE EDECEĞİZ'
Kaya, yeni sözleşme sürecinde kamu emekçileri ve emeklilerin maaşlarına gerçek enflasyon oranında zam yapılmasını talep eden Kaya, "Ekonomik krizin etkileri oranında maaşlar artırılmalıdır. Vergi adaletsizliğine son verilmelidir. KDV kaldırılmalı, birinci vergi dilimi yüzde 15'de yüzde 10 düşürülmelidir. 3600 ek gösterge bütün kamu emekçilerini kapsayacak şekilde yasalaştırılmalıdır. KESK olarak insanca yaşayacak bir ücret, hayat pahalığına, yoksulluğa, yolsuzluğa ve israf düzenine karşı haklarımızı korumak için mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız