‘Kisan Da ve Sheela Marandi’ye özgürlük’

27 Ocak 2022 Saat: 11:06
‘Kisan Da ve Sheela Marandi’ye özgürlük’
Tutsakların Sesi Platformu, Almanya’nın Hamburg kentinde bulunan Hindistan Konsolosluğu önünde bir eylem düzenleyerek, Hindistan’dak faşist Modi rejiminin elinde bulunan hasta tutsaklar Kisan Da ve Sheela Marandi için özgürlük istedi.

Tutsakların Sesi Platformu, Almanya’nın Hamburg kentinde bulunan Hindistan Konsolosluğu önünde bir eylem düzenleyerek, faşist Modi rejiminin elinde bulunan devrimci tutsakların serbest bırakılmasını istedi. “Kisan Da ve Sheela Marandi’ye özgürlük” dövizlerinin taşındığı eylemde “Yaşasın enternasyonel dayanışma” sloganları atıldı. AHDK, AGİF, Partizan ve Young Struggle’ın katıldığı eylemde, Faşist Modi rejiminin Eylül ayından bu yana sürdürdüğü katliamcı operasyonlarda 27 gerillayı katlettiği ve onlarca devrimciyi tutsak ettiği aktarıldı. Tutsak edilen bazı ağır hasta devrimcilerin tedavisinin engellendiğine dikkat çekilen açıklamada, “Hindistan'da başlatılan, Kisan Da ve Sheela Marandi'ye özgürlük ve diğer tüm politik tutsaklar için hapishane koşullarının düzeltilmesi kampanyasını Tutsakların Sesi Platformu (TSP) olarak destekliyoruz” denildi.

Tutsakların Sesi Platformu, geçtiğimiz günlerde de bir açıklama yayınlayarak, tarih boyunca hakim sınıfların ezilen sınıf mücadelesini devrimcileri tutsak ederek engellemeye çalıştığını, günümüzde faşist rejimlerin bu tutsak etme politikasını sürdürdüğünü dile getirmişti.

Hindistan’daki faşist Modi rejiminin hakları için mücadele eden halka karşı topyekun bir saldırı içerisinde olduğu aktarılan açıklamada, Modi rejiminin 27 gerillayı katlettiği, aralarında ağır hasta olan 76 yaşındaki Kisan Da ve 60 yaşındaki Sheela Marandi de olmak üzere pek çok devrimciyi tutsak ettiği belirtildi. Tutsakların Sesi Platformu, Kisan Da ve Sheela Marandi’nin tedavisinin engellendiğini belirterek, başta bu iki hasta tutsak olmak üzere Hindistan’daki tüm devrimci tutsaklar için özgürlük istedi.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız