Kuzey Ormanları Savunması ve 37 muhtardan suç duyurusu

25 Eylül 2020 Saat: 15:31
Kuzey Ormanları Savunması ve 37 muhtardan suç duyurusu
KOS, 37 muhtar, Burhanettin Soğancılar Kuvarit ve Kuvars Kum Ocağı'nın en acilde şekilde kapatılması ve verilen zarar nedeniyle sorumluların yargılanması için suç duyurusunda bulundu.

Kuzey Ormanları Savunması (KOS) ve 37 köy muhtarı, Çatalca, Kalfaköy'deki Burhanettin Soğancılar Kuvarsit ve Kuvars Kum Ocağı'nın kültür varlıkları ve doğaya zarar verdiği gerekçesiyle en acil şekilde kapatılması ve tarihi dokuya verdiği zarar için gerekli cezai işlemin uygulanması talebiyle suç duyurusunda bulundu.

Çatalca Adliyesi önünde köylülerin de desteğiyle basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada maden ocağının bulunduğu alanın tamamının Kuzey Ormanları'nın ayrılmaz bir parçası olduğu ve şimdiye kadar dönümlerce orman alanının yok edildiği, Terkos Gölünü besleyen Büyükdere'nin kirletildiği, alandaki yaban hayatının tehdit altına girdiği, ekosistemin bütünlüğüne zarar verildiği ve Antik mühendisliğin yedi harikasından biri kabul edilen, kısmi olarak Osmanlı İmparatorluğu tarafından da kullanılan, Antik Roma Su Yolu'nu da barındıran alana darbe vurulduğu belirtildi.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız