Limter-İş tersane önünde iş cinayetlerini protesto etti

17 Ocak 2022 Saat: 11:22
Limter-İş tersane önünde iş cinayetlerini protesto etti
Tuzla'da işçilere yönelik konuşan Limter-İş, iş cinayetine kurban gitmemek için birlikte mücadeleye ve örgütlenmeye çağırdı.

DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası, Tuzla Çin Demir Tersanesi'nde Recep Kaya'nın iş cinayetinde katledilmesinin ardından bu sabah iş cinayetlerini protesto etmek için tersane önünde eylem yaptı 

Sabah işbaşı yapan işçilere bildiriler dağıtarak işçileri sendikal örgütlenmeye, haklarının alınması için birlikte mücadeleye çağıran Limter-İş Sendikası üyeleri,  patronların iş güvenliğini masraf olarak gördüğünü, işçilerin ölüme sürüklendiğini vurguladı.  

İşçilere yönelik  konuşmalar yapan DİSK/ Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı, "Ağır ve tehlikeli iş bölümünde çalışıyoruz ama işçi sağlığı, iş güvenliği tedbirleri alınmıyor. Çin Demir Tersanesi'nde Recep Kaya isimli arkadaşımız iş cinayetine kurban gitti" dedi. 

Saygılı, yeterli iş sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerinin alınması, ölümlerin olmaması,  ücretlerin artırılması,  sigorta pirimlerinin alınan ücret üzerinden yatırılması, işçilerin yasal hakları olan sendikaya üyeliklerin engellenmemesi için  işçilerin sendikalarına üye olmasını ifade ederek, işçileri birlikte mücadele etmeye çağırdı. 

Saygılı yarın sabah yine tersane önlerinde işçilerle buluşacaklarını ve çağrılarına devam edeceğini de vurguladı.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız