Lotus Sağlık Hizmetleri emekçileri ücretsiz izne karşı eylem yaptı

25 Eylül 2020 Saat: 07:53
Lotus Sağlık Hizmetleri emekçileri ücretsiz izne karşı eylem yaptı
Lotus Sağlık emekçileri, ücretsiz izin ve işten çıkarma tehditlerine karşı Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde açıklama yaptı.

İstanbul, Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Sterilizasyon Bölümü'nde Lotus Sağlık Hizmetleri emekçileri, ücretsiz izin ve işten çıkarma tehditlerine karşı hastane önünde açıklama yaptı.

Lotus Sağlık Hizmetleri'nde 17 Ağustos'tan bu yana çalışanların ücretsiz izne çıkarıldığı belirtilen açıklamada, 20 kişinin çalıştığı sterilizasyon bölümünde 11 kişinin ücretsiz izne çıkarıldığı belirtildi.

İşten çıkarma tehdidi ve ücretsiz izin üzerine açıklamada şunlar söylendi:
"Ücretsiz izne çıkarılan işçilerin seçiminde de öncelikle sendikalı olan işçiler ve bu haksız uygulamalara karşı çıkan işçiler seçilmiştir. Patronlarımız bununla da yetinmemiş ücretsiz izin süremiz dolduktan sonra 'Ücretlerinizde düşüşe gideceğiz kabul ederseniz işe geri döneceksiniz, kabul etmezseniz ücretsiz izin süresini uzatacağı' diyerek bizleri istifa etmeye zorlamışlardır. Bu nedenle 2 arkadaşımız istifa ederek işten ayrılmak zorunda kalmıştır. Bizler ise ücretlerimizde düşüş yapılmasını kabul etmediğimiz için tekrar ücretsiz izne çıkarıldık. Patronlarımızın hukuksuzlukları bununla da kalmamış bu kez biz ücretsiz izne çıkarılan işçilerin yerine daha düşük ücretle başka işçiler çalıştırılmaya başlanmıştır."

Açıklamanın sonunda sağlık emekçileri şu ifadeleri kullanarak seslerini duyurmaya çalıştı:
"Bizleri ücretsiz izne çıkarıp yerimize başka işçilerin alınması ise apaçık hukuksuzluktur. Bizler bugün burada iş yerimizdeki bu haksızlıkları ve hukuksuzlukları duyurmak için bir araya geldik ve herkesi sesimizi duyurmaya çağırıyoruz."

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız