Mas-Daf'ta sendikalı onlarca işçi işten çıkarıldı

2 Ağustos 2022 Saat: 11:01
Mas-Daf'ta sendikalı onlarca işçi işten çıkarıldı
Mas-Daf fabrikasında patronun Birleşik Metal-İş sendikasını tanımamasına karşı sendikalaşma mücadelesini sürdüren onlarca işçi telefonlarına gelen mesajlarla işten atıldı

Birleşik Metal-İş, ülkede yasaların patronlardan yana olduğunu vurgulayarak, Mas-Daf işçilerinin yanında mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

Düzce'de pompa ve yangın söndürme sistemleri üreten Mas-Daf fabrikasında, Birleşik Metal-İş sendikasında örgütlü yüze yakın işçi işten atıldı. 2010'dan bu yana sendikalaşmaya çalışan Mas-Daf işçileri, Birleşik Metal-İş'in Çalışma Bakanlığı'ndan aldığı yetki belgesinin patronlar tarafından kabul edilmemesine karşı bir süredir mücadele ediyordu. İşçilere fabrikada tatil ilan edildiğini söyleyen patron, ardından sendikalı onlarca işçiye peşi sıra işten çıkarma mesajları gönderdi.

Birleşik Metal-İş, işçi kıyımına dair yaptığı açıklamada, "İşçiler ekmeklerini bir dilim büyütmek, en önemlisi de insanca muamele görmek istedikleri için sendikalaştılar. İşçileri köle yerine koyarak bunca yıl kötü koşullarda çalıştıran Mas-Daf patronu sadece yasal haklarını kullandıkları için gözünü bile kırpmadan 100 işçiyi bir kez daha açlığa terk etmiştir" ifadelerini kullanarak, sendikanın aldığı yetki belgesini mahkemeye taşıyan Mas-Daf patronunun suç işlediğini vurguladı.

Açıklama, şöyle devam etti: "Mas-Daf'da bugün yaşananlar bir kez daha gösteriyor ki, ülkemizde yasalar sadece işverenleri koruyor. Mahkemeler tarafından işçi düşmanlığı tescil edilen Mas-Daf patronu gözünü bile kırpmadan suç işlemeye devam edebiliyor. Mas-Daf işçileri haklıdır. Birleşik Metal-İş sendikası olarak biz de Mas-Daf işçilerinin yanında olmayı sürdüreceğiz. Mas-Daf'da yürüttüğümüz onur mücadelesi devam ediyor. Bu hukuksuzluğa ve zorbalığa sessiz kalmayacağız."

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız