Müzik emekçileri: Artık yeter

5 Ekim 2022 Saat: 07:35
Müzik emekçileri: Artık yeter
Onur Şener'in katledilmesine tepki gösteren müzik emekçileri, iktidara seslenerek işyeri güvenliği ve çalışma koşullarında iyileştirme için gerekli adımların atılmasını istedi.

Müzik ve eğlence emekçileri, Ankara'da müzisyen Onur Şener'in Çalışma Bakanlığı'ndan 2 bürokrat ve TAİ'de mühendis bir kişi tarafından katledilmesine karşı Bakırköy'de bulunan Özgürlük Meydanında bir araya gelerek tepki gösterdi. Çok sayıda sahne emekçisinin katıldığı eylemde basın açıklamasını İstanbul Müzik, Sahne Sanatları Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Sekreteri Ayhan Ak okudu.

Şener'in ailesi ve tüm sanat emekçilerine baş sağlığı dileyen Ak, bir müzik emekçisinin daha bir hiç yüzünden canından olduğunu belirtti.

Şener'in katledilmesinin kendisinden istenilen repertuvarında olmaması olduğuna dikkat çeken Ak, İçişleri Bakanlığı'na seslenerek iş yeri güvenliğiyle alakalı dilekçelerinin dikkate alınmasını istedi. Caydırıcı yaptırımlar ve cezalar konulmasını talep eden Ak, "Bundan sonra evine ekmek götürmekten başka bir derdi olmayan başka bir müzik emekçisi daha canından olmasın" dedi.

Tüm milletvekilleri ve siyasi partilere de çağrıda bulunan Ak, el birliğiyle bir kanun çıkarılması ve silah satışına ilişkin denetimlerin arttırılması gerektiğini ifade etti. Şener'in katillerini nefretle kınadıklarını vurgulayan Ak, "Artık yeter" dedi.

Müzik emekçileri, iktidara ve ünlü sanatçılara seslenerek pandemi dönemi başta olmak üzere açlığa ve sefalete terk edildiklerini dile getirerek, yıllardır alanda emek harcayan kendilerinin de gözetilmesini istedi. Daha sonrasında müzisyenler ve sahne sanatçıları enstrümanlarını Onur Şener anısına yere bıraktı.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız