"Öğretmen Sibel Balaç ve Yüksel Direnişçileri serbest bırakılsın"

24 Eylül 2020 Saat: 17:56
"Öğretmen Sibel Balaç ve Yüksel Direnişçileri serbest bırakılsın"
Adalet İstiyoruz Platformu, bugün Çağlayan adliyesi önündeki adalet nöbetinin 16.haftasında Yüksel Direnişine destek verdiği için 2 yıla yakındır tutsak olan öğretmen Sibel Balaç ve Yüksel Direnişçileri için adalet istedi.

Adalet İstiyoruz Platformu  yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Sibel öğretmen tutuklanmadan önce 3 kez ameliyat geçirdi. İç kulağı yok. Diğer kulağında kireçlenme var. Tedavi edilmediği için felç riski var. 2 yıla yakındır ailesi dışında tek bir görüşçü hapishane idaresi tarafından kabul edilmiyor. Sibel öğretmene düşman hukuku uygulanıyor. Ağır bir tecrit altında tutuluyor. Bugün görülen duruşmada yine tahliye edilmedi. Duruşma, 20 Kasıma ertelendi.

İktidar 4 yıldır kendisi ve adaletsizliğe uğrayan herkes için adalet isteyen Yüksel Direnişçilerini hapisanelere koyarak intikam almak istiyor. Tıpkı yayımladığı KHK larla intikam almak istediği gibi. Direnişlerimizi bitirmek istiyor. Ama adaletsizliğe uğrayan insanlar var olduğu sürece adalet isteyenler devam edecektir.

O yüzden bu direnişleri bitiremeyecekler!

Ayrıca bugün nöbetimizde rant için değil halk için mimarlık yapan Cem Dursun'u nöbetimizde konu alacaktık. Cem Dursun 26 aydır tutsaktı. Bugünkü duruşmada tahliye edildi. Geçmiş olsun dedik. Geçecek, geçmiş olacak. Ama ardında büyük bir öfke bıraktıkları kesin! Adalet İstiyoruz! Sibel Balaç serbest bırakılsın! Yüksel Direnişçileri serbest bırakılsın!”

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız