Ölüm orucunda sağlığı kötüleşen avukat Timtik için Yargıtay'a başvuruldu

20 Mayıs 2020 Saat: 23:47
Ölüm orucunda sağlığı kötüleşen avukat Timtik için Yargıtay'a başvuruldu
Ölüm orucundaki avukat Ebru Timtik’in sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine cezaevinden tahliyesi için Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi’ne başvuru yapıldı.
Avukatları sürdürdüğü ölüm orucu nedeniyle sağlık durumu kötüleşen avukat Ebru Timtik’in cezaevinden tahliye edilmesi için Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi’ne başvuruldu. Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi 20 avukat hakkında “örgüt yöneticiliği” ve “örgüt üyeliği” suçlamasıyla açılan davada, yerel mahkeme sanık avukatlara 150 yılı aşkın hapis cezaları vermişti. Tutuklu bulunan ÇHD Başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın da aralarında bulunduğun 8 avukat adil yargılanmak hakkı talebiyle 5 Şubat’ta açlık grevine başlamış, bu isimlerden Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal 5 Nisan Avukatlar Günü’nde eylemlerini ölüm orucuna çevirmişti. 
Cumhuriyet’in haberine göre, 16’ncı Ceza Dairesi’ne başvuran avukatları, Timtik'in sağlığının günden güne kötüye gitmesi nedeniyle cezaevinden tahliyesini istedi. 
Timtik ve diğer 19 meslektaşının yargılandığı yerel mahkemedeki duruşmalarda yaşanan hukuksuzlukların sıralandığı başvuru dilekçesinde, toplumun koronavirüs nedeniyle izole bir yaşam sürerek salgından korunmaya çalıştığına dikkat çekilerek “İçinde bulunduğumuz pandemi nedeni ile cezaevi koşulları müvekkilim için yaşamsal risk oluşturuyor. Vücudunun zaten çok zayıflamış olduğu, bağışıklık sisteminin tamamen çöktüğü dikkate alındığında, olası bir hastalığı atlatması çok ama çok zor olacaktır. Yarın çok geç olabilir. Yaşamı geri getirmek mümkün değildir ve adaletsizliği telafi olanağı kalmadığında söylediğimiz sözlerin de bir önemi kalmayacaktır” ifadeleri yer aldı. 
Başvuruda ölüm orucundaki Timtik’in sağlıklı bir şekilde hayattayken mahkemenin acil olarak karar vermesinin elzem olduğu vurgulandı. 
Dilekçede, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tüm hukuksuz sürece rağmen avukatlar hakkında verilen kararın gerekçe göstermeden onanmasını istediğine de dikkat çekildi. 

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız