Praksis’ten yeni şarkı: “İki taraf var biri darda, biri varda biri hep yokta”

12 Ocak 2021 Saat: 09:26
Praksis’ten yeni şarkı: “İki taraf var biri darda, biri varda biri hep yokta”
Toplumsal mücadele alanlarına verdikleri müzikli desteklerle bilinen Praksis Müzik Grubu yeni teklisi 'Vatan'ı yayımladı.

 "Vatan, işçiye tekmeyi atan; vatan, halkın ekmeğini çalan..." sözleri ile dikkat çeken şarkının açıklamasında Nazım Hikmet'in ünlü "Vatan Haini" şiirine de atıf yapıyor.

Toplumsal mücadele alanlarına verdikleri müzikli desteklerle bilinen Praksis Müzik Grubu yeni teklisi ‘Vatan’ı yayımladı. “Vatan, işçiye tekmeyi atan; vatan, halkın ekmeğini çalan…” sözleri ile dikkat çeken şarkının açıklamasında Nazım Hikmet’in ünlü “Vatan Haini” şiirine de atıf yapıyor.

Praksis Müzik Grubu tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

Vatan meselesiyle ilgili Nazım’dan bugüne çok sular aktı bir yanıyla, bir yanıyla da değişen pek bir şey yok. İki dudak arasındaki en güncel vatan: Ardı arkası kesilmeyen kayyumlar, keyfi rektör atamaları, üryan aramalar. Vatanın önü ardı, artı değerin iktidarının çıkarları, istifa borsaları, kadın cinayetleri pişkinliği. Vatana bak! Dilinden düşürmeyenlerin çıkar yağlamaları, bir oraya bir buraya hizalı satırlar, kronik işsizlik, intihar kıyısı yoksulluk… Çarpıklığı ifşa eden meddahlara hapis mi, gerçeğin rakamlarının endişesi mi vatan? Ah vatan, vah vatan! Kendisi için istediğini herkes için isteyeceklerin sessizliğinin teminatı mı vatan? İşçiye tekme atan sonra yoluna barikat kuran vatan, “Öyle mi alay komutanı” vatan! Yalanı iş edinen mi, emeğin sırtından geçinen, halka çöken mi vatan? Derelere kelepçe vuran vatan, ormanları delik deşik eden; sen misin vatan? Öyleyse, dinle bak, bu şarkı sana!

2012 yılında kurulan ve çalışmalarına devam eden Praksis Müzik Grubu şimdiye dek Sokaklarda İsyan Var, Kavga Devam Ediyor ve Tekmeye Kafa isimli üç albüm ve çok sayıda tekli yayınladı.

Şarkının tamamı için tıklayınız!

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız