PTT çalışanlarına yönelik tehdit protesto edildi

23 Eylül 2021 Saat: 23:54
PTT çalışanlarına yönelik tehdit protesto edildi
PTT İzmir Şubesi, Park Konak A.Ş. yöneticisi Yavuz Çakır'ın, PTT çalışanlarına yönelik tehditlerine ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "Bir taşeron patronunun Anayasa ve kanunları siyasetçilerin isimlerini kullanarak ihlal etmesini kesinlikle kabul etmiyoruz" denildi. 

Posta, Telgraf, Telefon Sendikası (PTT-Sen) İzmir Şubesi, Park Konak Anonim Şirketi'nin (A.Ş) yöneticisi Yavuz Çakır'ın PTT-Sen Genel Başkanı Halit Büyük'ü ve birçok PTT çalışanı tehdit ederek işinden çıkarılmasına ilişkin İzmir PTT Başmüdürlüğü önünde açıklama yaptı. Açıklamaya yapan PTT-Sen Genel Başkanı Halit Büyük, Yavuz Çakır ve ortaklarının birçok PTT çalışanını sendikal faaliyetlerinden dolayı tehdit ettiğini ve KOD-46 ile işten attığını söyledi.

Çakır'ın kendisini tehdit etmesi ve arkadaşlarını zorla işten çıkarılmasına ilişkin birçok kuruma başvurduklarını fakat Çakır'ın işten atmaları ve tehditlerinin devam ettiğini söyleyen Büyük, "Pandemi sürecinde tüm yönetim kurulumuz işten atılarak işsizlik ve açlıkla yüzleşmeye mahkum bırakılmaya çalışıldı. Üyelerimize, yöneticilerimiz üzerinden gözdağı verildi. Ancak pes etmedik, 110 gün boyunca İstanbul Sirkeci PTT Başmüdürlüğü ve İzmir Bayraklı Posta İşleme Merkezi önünde direnişimizi sürdürdük. Defalarca kez Ankara'ya gittik, bakanlarla ve siyasi parti yöneticileri ile görüştük. Açık bir şekilde Anayasa'yı çiğneyen, kanunları hiçe sayarak işçilerin anayasal hakkı olan örgütlenme ve sendikalı olma hakkını yok sayan, sendika üyesi olduğu için hukuksuzca insanları sürgüne gönderen Park Konak A.Ş.'nin karşısına dikilmeyen polis maalesef Ankara'da bizim karşımıza dikildi. Yılmadan anlattık, direnişimizi tüm posta merkezlerinde örgütlenme çalışmalarını büyütmeye gayret ederek sürdürdük" diye konuştu.

Çakır'ın sendikalarına üye olan PTT çalışanlarını telefonla arayarak sendikadan ayrılmaları için tehdit ettiğini anlatan Büyük, Çakır'ı bu tehditlerini aldırış etmeyen işçileri KOD-46 ile işten çıkardığını belirtti. Büyük, "15 Eylül'de gerçekleşen ve anlaşmazlıkla sonuçlanan ikinci TİS toplantımız itibariyle yasa tanımayan patron anayasal hakkını kullanan ve kendisini aramamasını söyleyen taşeron kardeşlerimize 'Burası bir otobüs ve bu otobüsün kaptanı benim ben ne dersem onu yapacaksınız, PTT-SEN'den istifa etmezseniz başka iş arayın' şeklinde konuşmuş, yıldırana kadar çocuklarıyla tehdit etmiş, sendikamızdan istifasını gerçekleştirene kadar KOD 46 ile çıkış kağıdını hazırlayıp ahlaksızlık suçlamasıyla işten attığını söylemiş ve kendi sendikasına üyelik sağlanınca işe geri almıştır. Bugün itibariyle, dik duran, onurlu 5 taşeron işçi arkadaşımızı KOD-46 ile işten atmıştır" ifadelerini kullandı.

Kendilerine yapılan bu hukuksuz uygulamayı kabul etmeyeceklerini beliren Büyük, bütün PTT çalışanları birlikte dayanışamaya çağırdı. Büyük, şöyle devam etti: "Haklıyız ve yalnızca bir arada olduğumuz sürece kazanabiliriz. Bu alçak patronların ve yandaşlarının tüm oyunları tek tek ortaya çıkaracağız. Devletin kanunlarını, SGK kodlarını kendi eline oyuncak etmiş, AKP içerisindeki yakınlıklarından ve PTT kurumu içerisindeki samimiyetlerden dem vurarak açık aleni suç işleyen Çakır ve suç ortakları 181 yıllık çınar denen bu kurumun köklerine dinamit koyduğunu buradan bir kez daha duyuruyoruz. Bir taşeron patronunun Anayasa ve kanunları siyasetçilerin isimlerini kullanarak ihlal etmesini kesinlikle kabul etmiyoruz."

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız