Rektörlük yapmayınca ODTÜ öğrencileri kendi mezuniyet törenlerini düzenledi

20 Eylül 2021 Saat: 10:57
Rektörlük yapmayınca ODTÜ öğrencileri kendi mezuniyet törenlerini düzenledi
ODTÜ Devrim Stadyumu'nda geleneksel olarak yapılan mezuniyet töreninin bu yıl rektörlük kararıyla engellenmesinin ardından kendi mezuniyet törenlerini gerçekleştiren öğrencilerden 5'i gözaltına alındı.

ODTÜ öğrencileri, rektörlüğün bu yıl mezuniyet töreni yapılmaması kararına karşı mezuniyet töreni düzenliyor. Her yıl geleneksel olarak Devrim Stadyumu’nda düzenlenen ODTÜ mezuniyet töreni, öğrencilerin açtığı pankartlar nedeniyle ilgiyle izleniyordu. Ancak rektörlük öğrenciler ve akademisyenlerden gelen taleplere karşın bu yıl törenin "vakaların arttığı" gerekçesiyle yapmama kararı aldı. Mezun olan öğrencilere gönderilen açıklamada, "geçen yıllarda düzenlenen törenlerde bazı istenmeyen ve üniversiteye yakışmayan gelişmelerin yaşandığı" ifadeleri ise öğrencilerin yönetime ve iktidara yönelik pankartları akıllara getirdi.

KAPIDA POLİS ENGELİ
Öğrenciler rektörlüğün mezuniyet törenini bu yıl iptal ettiğini açıklaması üzerine kendileri bir tören düzenledi. Öğrenciler cüppeleri ve pankartlarıyla basketbol sahasında toplanarak, Devrim Stadyumunda yürüyüşe hazırlandı. Öğrenciler mezuniyet törenine hazırlanırken, kampüs girişinde de çok sayıda polis bekledi. Üniversiteye giren öğrencilere kimlik kontrolü yapılması ise tartışma yarattı. Böyle bir uygulamayı kabul etmeyi kabul etmeyen öğrenciler itiraz etti, yaşananları cep telefonlarıyla kayıt altına alan öğrencilere ise müdahale edildi. 5 öğrenci çıkan arbede sonrası gözaltına alındı ve daha sonra serbest bırakıldı.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız