Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım’ın sesini geç olmadan duyun

26 Temmuz 2022 Saat: 22:45
Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım’ın sesini geç olmadan duyun
Buca’da bulunan İzmir 2 No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan İlhan Kaya ve Latif Mollaahmetoğlu, Balaç ve Yıldırım’ın taleplerinin geç olmadan karşılanmasını istediler.

Buca’da bulunan İzmir 2 No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan İlhan Kaya ve Latif Mollaahmetoğlu, adil yargılama, cezaevlerindeki hak ihlallerinin son bulması ve hasta tutukluların tahliye edilmesi talepleriyle 200’ü aşkın gündür açlık grevinde olan Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım’a destek için Evrensel’e mektup yazdı.

Mektuplarında cezaevlerinde sayısız hak gaspları yaşandığına dikkat çeken Kaya ve Mollaahmetoğlu, Balaç ve Yıldırım’ın taleplerinin geç olmadan karşılanmasını istediler.

Balaç’ın KHK’lerle işlerinden atılan ve işe geri dönme mücadelesi veren kamu emekçilerine destek verdiği; Yıldırım’ın ise yoksul mahallelerde uyuşturucu ve çeteleşmeye karşı mücadele ettiği için somut delil olmaksızın “terör örgütü üyeliği” iddiasıyla onlarca yıl hapis cezalarına çarptırıldıklarına dikkat çekilen mektuplarda Balaç ve Yıldırım’ın seslerinin bir an önce duyulması istendi.

SİBEL BALAÇ VE GÖKHAN YILDIRIM HAKKINDA

Zihinsel engelliler öğretmenliği yapan Sibel Balaç, “sürgün ve mobbinge uğradığını” söyleyerek 2018 yılında görevinden istifa etti. Balaç, aynı yıl, Kanun Hükmü Kararname’yle (KHK) işinden ihraç edilen memur, öğretmen ve akademisyenlerin, Ankara’daki Yüksel Caddesi’nde gerçekleştirdikleri “işimi geri istiyorum” eylemlerine katıldı. Yüksel Caddesi’ndeki eylemcilerle birlikte 10 Aralık 2018’de gözaltına alınan Sibel Balaç, 18 Aralık’ta çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan Balaç 8 yıl bir ay 15 gün hapse mahkum edildi. Balaç, 220 gündür açlık grevinde.

35 yaşındaki Gökhan Yıldırım, İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı davanın gerekçeli kararına göre, “örgüt üyeliği, ulaşım araçlarının alıkonulması, kasten yaralama, konut dokunulmazlığının ihlali, mala zarar verme, tehdit, kamu malına zarar verme, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma, resmi belgede sahtecilik” suçlarından 46,5 yıl hapse ve 1800 lira adli para cezasına mahkum edildi. Yıldırım 214 gündür açlık grevinde.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız