Sosyalist Kadın Hareketi: Sorumlular hesap verecek I istismara dur de

21 Ocak 2022 Saat: 08:40
Sosyalist Kadın Hareketi: Sorumlular hesap verecek I istismara dur de
Sosyalist Kadın Hareketi Urfa Viranşehir’de Haziran 2021 tarihinde yaşanan çocuk istismarının örtbas edilmesine ve davanın kapatılmaya çalışılmasına karşı Kadıköy’de eylem yaptı

Sosyalist Kadın Hareketi Urfa Viranşehir’de Haziran 2021 tarihinde yaşanan çocuk istismarının örtbas edilmesine ve davanın kapatılmaya çalışılmasına karşı Kadıköy’de basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Kadın Meclisleri de katılım sağladı.

Urfa Viranşehir’de Haziran 2021 tarihinde üvey kardeşini istismar eden M.S. isimli erkek hakkında Urfa Viranşehir Cumhuriyet Başsavcılığı, Viranşehir’de yaşayan M.S. isimli erkek hakkında 10 yaşındaki “üvey kardeşini istismar ettiği” suçlamasıyla yaptığı soruşturmada, takipsizlik kararı verdi.

Urfa’daki cinsel istismar olayında takipsizlik kararına yapılan itiraz kabul edilmesine rağmen dosyaya yeniden takipsizlik kararı verildi. Yaşanan çocuk istismarının örtbas edilmesine ve davanın kapatılmaya çalışılmasına karşı Sosyalist Kadın Hareketi “kararı kabul etmiyor, istismara sessiz kalmıyoruz” diyerek Kadıköy Rıhtımda basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasında İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararı alanların, 6284’ü uygulamayanların çocuk istismarlarını  normalleştirecek politikalar izlediğini ve çocuk istismarı faillerin, polisin ve yargının işbirliği ile örtbas edildiği vurgulandı.

Sosyalist Kadın Hareketi, çocuk istismarının örtbas edilmesine karşı davanın takipçisi olacaklarını vurgulayarak  “Urfa’daki istismar davasının peşini bırakmayacağız. Faille beraber, bu dava sürecinde çocuğun sesini duymayan, görevini yapmayan tüm sorumlular da hesap vermelidir. Bizler bu davanın takipçisi olacak, sesimizi her yerde yükseltmeye devam edeceğiz” dedi.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız