TGS'den grev kararı

10 Eylül 2021 Saat: 18:58
TGS'den grev kararı
Haklarını ve işçileri, hayat pahalılığının altında ezen bir toplu sözleşmeyi kabul etmeyen TGS, grev kararı aldı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası, Agence France-Presse'nin (AFP) işçileri ve haklarını yoksulluğun altında bıraktığını kaydetti. Hem toplu sözleşme hem de arabuluculuk sürecinde çalışanların taleplerini karşılamadıklarını belirtti. AFP Türkiye bürosuna grev kararını astı.

TGS, "AFP için çalışan meslektaşlarımızın taleplerine kulak tıkayan işveren temsilcileri, adeta alay eden tekliflerle masaya geldi" diye ifade etti. TGS, "Türkiye'de her ne kadar ‘kriz yok' dense de gıdaya, giyime, kiraya, elektriğe yapılan zamlar hepimizin hayatını zorlaştırmakta, ay sonunu getirmekte güçlük çektiklerini" diye  belirtti.

TGS, "TÜİK tarafından açıklanan enflasyonun yüzde 19 olduğu, gerçek enflasyonun yüzde 30'ları geçtiği bir tabloda işveren temsilcilerinin çalışanlara teklifi sadece yüzde 11. AFP Türkiye ofisinde çalışan meslektaşlarımız fahiş ücret artışları talep etmiyor diye sadece enflasyon karşısında ücretlerini korumaya çalışıyorlar" dedi.

"Toplu iş sözleşmesi masasında işveren temsilcilerine defalarca anlatmaya çalışan sendika üyeleri buna rağmen karşımıza resmi enflasyonun yarısı ile gelindiğini" belirten TGS, şöyle devam etti: "Haklarını alamadıkları ve onları hayat pahalılığının altında ezen bir sözleşmeyi kabul etmeyeceğiz.”

Grev kararını asan TGS, talepler karşılanana kadar mücadele edeceklerini söyledi .

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız