'TMMOB’nin sesini kısmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecek'

20 Mayıs 2020 Saat: 23:53
'TMMOB’nin sesini kısmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecek'
ADANA - Kamusal sorumluluğu olan TMMOB'un emekçiden ve halktan yana olduğuna işaret eden TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Erol Salman, "TMMOB’nin sesini kısmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir" dedi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, meslek örgütlerinin seçim usullerinin yeniden belirlenmesiyle ilgili düzenlemenin Meclis'e sunulması gerektiğini belirtmesine tepki gösterdi. Bina önünde yapılan açıklamada konuşan TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Erol Salman, kamusal sorumluluğu olan TMMOB'nin emekçiden ve halktan yana olduğuna değindi.
'TALANIN ÖNÜNDE DURAN MUHALİF BİR GÜÇ'
Salman, TMMOB’nin engellenmek istenmesinin sermaye talanının önünde duran muhalif bir güç olmasından kaynaklandığını belirterek,"TMMOB,  derelerimizin, ormanlarımızın, sulak alanlarımızın, madenlerimizin,  kıyılarımızın ve kentlerimizin geleceğini savunmaktır.  TMMOB Salda, AOÇ, Olimpos, Alpu, Fırtına Vadisi, Munzur ve Kazdağları’nın yok edilmesine karşı durmaktır" diye belirtti. TMMOB gibi diğer meslek odalarının da iktidarın hedefinde olduğuna değinen Salman, "Bu saldırıya karşı da her zaman olduğu gibi birlikte mücadele etmektedirler. Birliğimizi hedef alan bu saldırılar ilk değildir. TMMOB, darbe dönemlerinde de ortaya çıkarılan, iktidarın yıllardır ajandasında bulunan, defalarca gündeme getirilen bu tür girişimlere daha önce izin vermemiştir. TMMOB’nin sesini kısmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız