TTB'den 15 Nisan çağrısı: Bu kez hep birlikte uyaralım

12 Nisan 2021 Saat: 21:30
TTB'den 15 Nisan çağrısı: Bu kez hep birlikte uyaralım
TTB, "Yaşam hakkımızdan vazgeçmiyoruz/Ölümleri durdurun" demek için 15 Nisan'da Ankara'da Sağlık Bakanlığı, diğer illerde sağlık müdürlükleri önünde bir araya gelmeye çağırdı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), "Yaşam hakkımızdan vazgeçmiyoruz/Ölümleri durdurun" demek için 15 Nisan Perşembe günü Ankara'da Sağlık Bakanlığı önünde ve Türkiye'nin bütün kentlerinde Sağlık Müdürlüklerinin önünde yapacakları eyleme ilişkin İstanbul Tabip Odası'nda online basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, "Çağrımız sadece sağlık örgütlerine ve çalışanlarına değil, bütün emek meslek örgütlerine, bütün sendikalara, bütün siyasi parti ve çevrelerinedir. Başta yakınlarını Covid-19 nedeniyle kaybetmiş olmak üzere bütün vatandaşlarımızı çağrımızı sahiplenmeye, sesimize ses katmaya, bu yanlış politikalara itiraz etmeye, bu korkunç gidişata dur demeye, yaşam hakkımızı sahiplenmeye çağırıyoruz. Bu çığlık hepimizin" dedi.

Korur Fincancı, eksik yanlış tutarsız politikalar başarısız salgın yönetimi nedeniyle ülkede kontrol altına alınamayan Covid-19 pandemisinin üçüncü ve en büyük pikini yaptığına dikkat çekti. Günlük vakaların 50 bini aştığını belirten Fincancı, "Can kayıpları gerçek rakamların ancak üçte birini yansıtan resmi rakamlara göre dahi 250'lerde. Hastanelerimiz Covid hastalarıyla doldu. Yeni açılan servisler dahi ihtiyacı karşılamaya yetmiyor. Yoğun bakımlarda yer bulunamıyor. Bu ağır sürece tanık olduğumuz için tükeniyoruz. Ertelenemez sağlık sorunları için gereken hizmetlere ulaşamıyor insanlar. Marquez'in Kırmızı Pazartesi romanındaki gibi her şey herkesin gözü önünde oldu, olmaya da devam ediyor. Böyle olacağını başka Sağlık Bakanlığı olmak üzere bütün yönetenler biliyordu. Ancak tüm uyarılarımıza rağmen gereken önlemleri almak yerine, tabloyu seyretmekle yetindiler. Baştan beri yaptıkları gibi hâlâ salgını yönetmek yerine algıyı yönetmeye çalışıyorlar. Aşı umudu tacirliği yaparak insanları oyalıyorlar. Mızrak çuvala sığmayınca maske mesafe hijyen tekerlemesiyle sorumluluğu vatandaşa yüklüyorlar" diye konuştu.

Bütün sağlık emek meslek örgütleri ile birlikte iktidarı uyarmak, topluma çağrıda bulunma için 15 Nisan Perşembe saat 12.30'da Ankara'da Sağlık Bakanlığı önüne, diğer illerde sağlık müdürlükleri önüne gideceklerini söyleyen Korur Fincancı "Çağrımız sadece sağlık örgütlerine ve çalışanlarına değil, bütün emek meslek örgütlerine, bütün sendikalara, bütün siyasi parti ve çevrelerinedir. Başta yakınlarını Covid-19'dan kaybetmiş olmak üzere bütün vatandaşlarımızı çağrımızı sahiplenmeye, sesimize ses katmaya, bu yanlış politikalara itiraz etmeye, bu korkunç gidişata dur demeye, yaşam hakkımızı sahiplenmeye çağırıyoruz. Bu çığlık hepimizin" dedi.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız