Tutuklanan 16 gazeteci için İstanbul’da açıklama yapılacak

14 Temmuz 2022 Saat: 21:22
Tutuklanan 16 gazeteci için İstanbul’da açıklama yapılacak
İSTANBUL – DFG, MKGP ve DİSK/Basın-İş, 16 gazetecinin tutukluluğunun birinci ayına ilişkin İstanbul Kadıköy’de eylem gerçekleştirecek.
Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP), Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) ve DİSK/Basın-İş, Diyarbakır’da 16 Haziran’da tutuklanan 16 gazetecinin tutukluluğunun birinci ayına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirecek. Açıklama 16 Temmuz’da saat 16.00’da Kadıköy’de bulunan Süreyya Operası önünde yapılacak. 
NE OLMUŞTU? 
Diyarbakır’da 8 Haziran’da aralarında Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Serdar Altan, Xwebûn gazetesinin Yazı İşleri Müdürü Mehmet Ali Ertaş ve JİNNEWS Haber Müdürü Safiye Alagaş’ın da aralarında olduğu 20’si gazeteci olmak üzere 22 kişi gözaltına alındı. 8 gün gözaltında tutulan 22 kişiden JİNNEWS Müdürü Safiye Alagaş, DFG Eşbaşkanı Serdar Altan, MA Editörü Aziz Oruç, Xwebûn Yazıişleri Müdürü Mehmet Ali Ertaş,  gazeteciler Zeynel Abidin Bulut, Ömer Çelik, Mazlum Doğan Güler, İbrahim Koyuncu, Neşe Toprak, Elif Üngür, Abdurrahman Öncü, Suat Doğuhan, Remziye Temel, Ramazan Geciken, Lezgin Akdeniz ve Mehmet Şahin “örgüt üyesi olma” iddiasıyla tutuklandı.  
16 gazetecinin tutuklanmasına gerekçe olarak ise sundukları program, yaptıkları haberler, haber kaynakları ile yaptıkları telefon görüşmeleri gibi gazetecilik faaliyetleri gösterildi. 16 gazeteci 1 aydır tutuklu bulunuyor.
 

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız