Tuzla'da gözaltılar serbest bırakılsın eylemi

29 Şubat 2024 Saat: 08:27
Tuzla'da gözaltılar serbest bırakılsın eylemi
İşçi Emekçi Birliği (İEB) gözaltındaki Birleşik İşçi Hareketi (BİH) Sözcüsü Meliha Kayacı ve tüm gözaltıların serbest bırakılması için Tuzla İçmeler Köprüsünde açıklama yaptı.

"Gözaltılar serbest bırakılsın, yaşasın sınıf dayanışması" pankartının açıldığı eylemde İEB adına söz alan Tunahan Dursun, işçi ve emekçilerin mücadelesinin engellenmeye çalışıldığını kaydetti. Dursun, tüm işçi ve emekçilere örgütlenme çağrısı yaptı.
Sık sık, "Gözaltılar serbest bırakılsın", "Yaşasın sınıf dayanışması", "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganlarının atıldığı eylem de  açıklama yapan Aydın Kılıçdere,İşçi sınıfının örgütlenme özgürlüğüne yönelik saldırıların yoğunlaştığı bir dönemde olduklarını dile getirerek,"Deriteks sendika başkanının patron tarafından silahla vurulması, İnşaat-İş sendikasının yönetici ve üyelerinin ev hapsi verilmesi, DGD-SEN yönetici ve üyelerine hapis cezası verilmesi, en son işçi sınıfının politik öncülerine yönelik gözaltı saldırısı bunun örnekleridir" dedi. 
Devam edecek olan bu saldırılara karşı birleşik mücadeleyi örmek zorunda olduklarını söyleyen Kılıçdere, "İşçi kadınların öfkesinden korkuyorlar. 8 Mart öncesi devrimci sosyalist kadın işçilere yönelik baskılar ve gözaltılar yapılmaktadır. Erkek devlet şiddetine, kadın düşmanlığına, yoksulluğa, güvencesiz çalışmaya karşı sendikal örgütlenme mücadelesi, iş cinayetlerine, uyuşturucu ve çeteleşmeye karşı, mücadele yürütenleri gözaltına alarak kadın işçilerin Emek ve özgürlük mücadelesini engelleyemeyecekler. 8 marta giderken işçi kadınların iradesini sindirmeye çalışıyorlar. bu gözaltına alınanlar içinde" ifadelerini kullandı.
Kılıçdere, gözaltındaki BiH Sözcüsü Meliha Kayacı'nın derhal serbest bırakılmasını istedi, işçi sınıfının umudunu büyütmeye devam edeceklerini vurguladı.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız