Üniversitelilerden uzaktan eğitime tepki

27 Şubat 2023 Saat: 20:46
Üniversitelilerden uzaktan eğitime tepki
İZMİR - Deprem sonrası ilan edilen uzaktan eğitim kararına tepki gösteren üniversite öğrencileri, AKP'nin her fırsatta aldığı bu kararın krizleri yönetememe halinden kaynaklandığını vurguladı.

İzmir'de sosyalist gençlik örgütleri, 6 Şubat'ta yaşanan depremler sonrasında alınan uzaktan eğitim kararına ilişkin Bornova Küçükpark'ta basın açıklaması yaptı. "Tüm öğrencilerin yüz yüze eğitim koşulları sağlansın" pankartının açıldığı açıklamada, "Deprem vurdu iktidar yıktı", "Üniversiteleri terk etmiyoruz", "Uzaktan eğitim istemiyoruz" ve "Asrın felaketi saray rejimi" dövizleri taşındı. Açıklamada sık sık "Deprem değil sermaye öldürür", "Kader değil bu bir katliam", "AKP eline üniversiteden çek" ve "Eğitim hakkımız gasp edilemez" sloganları atıldı.

Gençlik örgütleri adına basın metnini okuyan Elif Küçükakgül, iktidarın sebebiyet verdiği yıkımın sorumluluğunu üstlenip depremzedelerin barınma, beslenme gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak yerine; depremzedelere ve onlarla dayanışanlara tehditler savurduğunu söyledi. Yaşatılan tüm mağduriyet ve hak gasplarının üzerine, evleri yıkılan depremzedelerin farklı şehirlerdeki KYK yurtlarına yerleştirileceğinin açıklandığını belirten Küçükakgül, "Halihazırda üniversitelilerin barınması için yetersiz ve niteliksiz olan KYK yurtlarına evleri yıkılmış ya da ağır hasar almış depremzedeler yerleştirilmeye başlandı. Kararla beraber, yurtlarda kalan öğrenciler eşyaları çöp poşetlerine doldurularak bir gecede yurtlardan atıldı. Milyonlarca boş konut, otel ve misafirhane gibi konaklama alanı varken, depremzedeler için niteliksiz ve yetersiz KYK yurtları tahsis edildi" dedi.

'KABUL ETMİYORUZ'

İktidarın yaşanan her krizde üniversiteler üzerinde uyguladığı baskı ve sindirme politikalarını kabul etmediklerini söyleyen Küçükakgül, "Bundan sonraki süreçte kampüslerimizde, sokaklarda, mahkeme salonlarında depremde yitirdiğimiz her bir insanımızın hesabını sormak üzere bir arada olacağız! Buradan bir kez daha her öğrenci için yüz yüze eğitim koşullarının acilen sağlanması talebini büyütüyoruz, üniversiteden vazgeçmiyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız