Viyana’da ölüm orucundaki Sibel ve Gökhan için adalet yürüyüşü yapılacak

15 Temmuz 2022 Saat: 09:35
Viyana’da ölüm orucundaki Sibel ve Gökhan için adalet yürüyüşü yapılacak
Siyasi Tutuklulara Özgürlük İnisiyatifi tarafından ölüm orucundaki Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım’ın hayatta kalmaları ve taleplerinin kabullenilmesi bugün saat 16.00’da, Viyana Stephansplatz’da yürüyüş yapılacak.

SAĞLIK DURUMLARI KÖTÜYE GİDİYOR

Ankara’da, Sincan Kadın Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski öğretmen Sibel Balaç ve 6 yılı aşkın süredir tutuklu olan ve Tekirdağ 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde tutulan  Gökhan Yıldırım ölüm orucunu sürdürüyor. Grevdeki iki mahpusun sağlık durumları gün geçtikçe kötüye gidiyor. 

Siyasi Tutuklulara Özgürlük İnisiyatifi tarafından yapılan açıklamada, 2 direnişçi, Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım, Adalet için bedenlerini açlığa yatırarak, 200 günden fazla hukuksuzca tutuldukları hücrelerden tüm dünyaya seslendikleri, hasta tutsaklara uygulanan zulme son verilmesi ve gizli tanklara dayalı ve tek bir hukuki kurala uygun olmayan sahte yargılamalara karşı canlarını ortaya koydukları vurgulandı.

BUGÜN YÜRÜYÜŞ VE ADALET KONSERİ VAR

Açıklamada, Sibel Balaç  ve Gökhan  Yıldırım’ın hızlı adımlarla ölüme yaklaştıkları,tüm sansüre ve saldırılara rağmen bir milim geri adım atmadıkları, onların hayatta kalmaları ve haklı taleplerinin kabullenilmesi için herkese görev düştüğü hatırlatılarak,”Viyana'da 1 yıldan fazla haftalık adalet nöbetleriyle tüm hasta ve siyasi tutukluların yanında yer aldık sesleri olmaya çalıştık. Bugün de direnişin sesini çoğaltarak daha gür bir şekilde sokaklara taşıyacağız. Sizleri de 15 Temmuz Cuma günü, düzenleyeceğimiz Yürüyüş ve Adalet konserine katılmaya güç vermeye çağırıyoruz” denildi.

BAKANLIĞA ÇAĞRI

Bugün saat 16.00’da, Viyana Stephansplatz’da toplanacak olan vatandaşlar daha sonra Dışişleri Bakanlığı önüne yürüyecek. Ayrıca, Avrupa ve Uluslararası İşlerden Sorumlu Federal Bakanlığa çağrıda bulunulacak.

TALEPLER

- Dijital delillerle gizli tanık ve itirafçı tanıklarla yürütülen yargılamalara son verilsin.

- Keyfi disiplin cezalarına son verilsin.

- Hasta mahpuslar serbest bırakılsın.

- Hapishanedeki kitap dergi kısıtlamalarına son verilsin.

- Hapishanedeki sohbet hakkının eksiksiz uygulanması.

- Yozlaştırmaya karşı mücadele edenlere verilen cezalar iptal edilmeli.

- Tarafımıza verilen hapis cezaları iptal edilmeli.

- Halkımızın hak ve özgürlükler adalet mücadelesi engellenmemeli.

- Ağırlaştırılmış müebbet infaz yasası tutsaklar lehine değiştirilmeli.

 

 

 

 

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız