Vodvil'den 6 Şubat bestesi!

8 Şubat 2025 Saat: 06:28
Vodvil'den 6 Şubat bestesi!
ikinci yılını dolduran, çalışmalarını İzmir'de sürdüren Vodvil müzik grubu; depremin 2 yılı nedeniyle bestelediği şarkısı ile Antakya’da depremzedeler ile buluştu.

TÜRKER DEMİRCİ


Net Haber Ajansı(NHA)

Geçtiğimiz ay ikinci yılını dolduran, çalışmalarını İzmir'de sürdüren Vodvil müzik grubu; ilk bestesi "Fakat"ın ardından ikinci bestesi "Duymuyor musun?" ile karşımızda. 5 Şubat 2025'te, depremin 2. yıldönümünden bir gün önce "Duymuyor musun?" isimli besteyi yayınlayan Vodvil, 6 Şubat günü Antakya'daki anmalarda yer alarak yeni bestelerinin de bulunduğu repertuarlarını Antakya halklarıyla paylaştı.

4 kişi, akordeon, trompet, keman, klarnet ve gitar görseli olabilir

Grup, beste için şu açıklamada bulundu:

"Bu şarkı bir yas parçası değil, fakat yaşanan tüm acıları görmezden gelip sadece slogan atan bir şarkı da değil. Acısını, yasını, kaybettiği canlarını sırtlayıp şehrini yeniden kurmak için kollarını sıvayan bir halktan bahsediyoruz. Elinde kalan son iki ekmeğin birini komşusuna veren, gecenin karanlığında bir anlam arayan, o anlamı dayanışmada bulan bir halk... Bu şarkı kulaklarını enkaz altındaki hayatlara tıkayan eli kanlılardan hesap sormanın şarkısı. Bu şarkı kurulacak yaşamın baharında komşularla içilen acı kahvenin şarkısı. Ve tabi ki koku diyince aklımıza "sadece" nergislerin geleceği günlerin şarkısı. Hep birlikte, umutla, dirençle."

Şarkı aynı zamanda Vodvil müzik grubunun farklı müzik tarzlarını arama ve enstrümanları birbiriyle harmanlama serüveninin de izlerini taşıyor.

6 Şubat'ı ve sonrasını anlatan "Duymuyor musun?" yayında!

Vodvil Mzik grubu şu müzisyenlerden oluşuyor:

Solist: Helin Randa

Flüt: Ülgen Sayın

Bass gitar: Kaan Ünver

Akustik gitar - vokal: Helin Randa

-Besteyi dinlemek için:

@VodvilMuzik (Vodvil YouTube kanalı)

https://youtu.be/-HKMYyLT9bk?si=u14yTDmBwm0qlhFc

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız