'Yaşam savunucularını değil, işgalci Alamos Gold'u tahliye et'

23 Eylül 2020 Saat: 07:58
'Yaşam savunucularını değil, işgalci Alamos Gold'u tahliye et'
Kazdağları'nın talanını engellemek için Kirazlı'da 425 gündür nöbette olan yaşam savunucuları bu sabah gözaltına alındı ve nöbet alanı boşaltıldı. Kadıköy'de "Yaşam savunucularını değil, Alamos'u tahliye et" diyerek eylem yapıldı.

Kazdağları'nın talanını engellemek için Kirazlı'da 425 gündür nöbette olan yaşam savunucuları bu sabah gözaltına alındı ve nöbet alanı boşaltıldı. Kazdağları İstanbul Dayanışması, Kadıköy'de "Yaşam savunucularını değil, Alamos'u tahliye et" diyerek eylem yaptı.

Eylemde yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
"İktidar, maden şirketlerine bir sürü teşvik ve muafiyet sağlıyor. KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, kurumlar ve gelir vergilerinde indirimler, hazine arsalarının yatırım yeri olarak tahsisi, ayrıca düşük faizli kredi desteği… İktidar şirketlere bütün kolaylıkları sağlarken zenginliğine zenginlik katan şirketler olurken, halk da suyundan, merasından, köyünden oluyor.

"Alamos Gold ve tüm madenciler ormanlık alanda bulunmaya ve çalışmaya devam ederken, ülkenin her yanında ormanlık alanlarda ağaç kesimleri yapılırken Çanakkale Valiliği'nin nöbet alanınıpandemibahanesi ile boşaltması kabul edilemez.

"Biz Kazdağlarını savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. Ormanlarımızı, yaşam alanlarımızı şirketlere terk etmeyeceğiz. Hiçbir yerde geri adım atmayacağız. Kazdağlarında, Cerattepe'de, Murat Dağında, Munzur'da, Fatsa'da… Her yerde karşınıza çıkacağız."

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız