Yeldeğirmeni'nden seslendiler: Ne yapalım gaz lambasına mı dönelim

18 Ocak 2022 Saat: 09:48
Yeldeğirmeni'nden seslendiler: Ne yapalım gaz lambasına mı dönelim
Geçinemeyenler Kadıköy Yeldeğirmeni'nde elektrik zamlarına karşı karşı herkesi ses çıkarmaya çağırdı.

Yılın ilk on gününe yansıyan zamlarla elektrik faturalarının uçması üzerine ellerine fenerler alarak sokağa çıkan Geçinemeyenler, kazandıkları paraların elektrik şirketine gitmesini protesto etti. 

Şirketleri kurtarmak için yaptıkları elektrik zammını Ekim ayından beri beklettiklerini söyleyen Geçinemeyenler, tek dertlerinin bu zammın enflasyona yansımaması ve dolayısıyla asgari ücret zammına da yansımaması olduğunu belirtti. Maaşlara gelince kaşıkla veren iktidarın daha zamlı maaşları almadan kepçeyle almaya devam ettiğini ifade eden Geçinemeyenler, "Evde fişi çekip karanlıkta, soğukta oturmayacağız. Bu zamları kabul etmiyoruz" dedi. 

Ellerindeki fenerlerle elektrik zamlarına gönderme yapan Geçinemeyenler, "Diyojen bunlarla felsefe yapıyordu, biz ışık açamıyoruz" dedi. Dışarıda hava eksilere inerken halkın evlerinde battaniye altında oturmak zorunda kaldığını ne doğalgazı ne de elektriği açabildiklerini söyleyen Geçinemeyenler Yeldeğirmeni ve Kadıköy'de yaşayanları bu iktidarı ve yandaş şirketlerini sırtından atmak için Geçinemeyenlere katılmaya çağırdı.

Çarşı pazar, market, kira, kapıya bırakılan fatura derken halkın sürekli hesap yapmak zorunda kaldığına şirketlerinse zararlarını halktan karşıladığına dikkat çeken Geçinemeyenler sözlerini şöyle tamamladı: "Bir yılda elektriğe en düşük yüzde 72 zam yapılırken, kademeli olarak zamlar yüzde 150'yi aştı. Doğalgaza ise yüzde 47 zam geldi. Bizlerin cebinden çıkanlar Kolin, Limak, Cengiz, Sabancı, Aksa, Çalık, Zorlu gibi şirketlerin kasalarına gidiyor! AKP iktidarı döneminde enerji sektörünün yüzde 85'i özel sektöre geçti. 31 kuruşa kamudan aldıkları 1 kwh elektrik, en az 4 kat zamlanarak evimize giriyor! Milyonlarca lira teşvik alan, vergileri affedilen, kamu bankalarından aldıkları borçları ödemeyen bu şirketleri daha fazla zengin etmeyeceğiz."

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız