Yeni Demokrasi: Okur ve çalışanlarımız derhal serbest bırakılsın

25 Eylül 2020 Saat: 10:46
Yeni Demokrasi: Okur ve çalışanlarımız derhal serbest bırakılsın
Yeni Demokrasi, İHD İstanbul Şubesi'nde yapılacak açıklamanın basın metni ve ozalit gerekçe gösterilerek gözaltına alınan okur ve çalışanlarının derhal serbest bırakılmasını istedi.

Yeni Demokrasi, keyfi şekilde gözaltında tutulan okur ve çalışanlarının derhal serbest bırakılmasını istedi.

Adli Tıp Kurumu'nda (ATK) bekletilen ve ailelerine teslim edilmeyen çocuklarının cenazeleriyle ilgili olarak İHD İstanbul Şubesi'nde düzenleyeceği basın açıklaması öncesi Gözde Soydan, Arzu Özdemir ve Ertan Çıta, İstiklal Caddesi'nde yürüdüğü esnada gözaltına alınmıştı. Basın açıklamasında kullanılacak olan basın metni ve ozalit gerekçe gösterilerek gözaltına alınanlar, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne sevk edilmiş ve gözaltı süreci uzatılmıştı. 

Gözaltıların gerekçesinin yapılacak açıklamaya engellemek ve Yeni Demokrasi üzerinde baskı kurmak olduğu kaydedilen açıklamada, doğrudan İçişleri Bakanlığı tarafından kimlikleri açıklanmasına rağmen DNA testi bahanesiyle cenazelerini alamayan ailelerin adeta ATK işkencesine maruz bırakıldığı belirtildi. Açıklamada, gözaltıların derhal serbest bırakılması istendi. 

Açıklamada, gözaltına alınan Soydan, Özdemir ve Çıta'nın 25 Eylül Cuma günü (yarın) saat 09.00'da Çağlayan Adliyesi'nde savcılığa çıkarılacağı duyuruldu ve dayanışma çağrısı yapıldı.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız