Yurtsuzlar, Moda Sahil’de yurt için ve yüksek kiralara karşı nöbetteydi

21 Eylül 2021 Saat: 07:55
Yurtsuzlar, Moda Sahil’de yurt için ve yüksek kiralara karşı nöbetteydi
Yüksek ev kiraları ve özel yurt ile apartlardaki fahiş zamlara karşı Öğrenci Kolektifleri'nin başlattığı Yurtsuzlar kampanyası kapsamında İstanbul'da üniversiteliler İstanbul Moda Sahil'de barınma sorununa dikkat çekmek için nöbetteydi.

Polisin ablukasına ve engelleme girişimlerine rağmen üniversiteliler, şarkılarıyla, oynadıkları oyunlarıyla nöbetlerini sürdürdü.

Yüksek ev kiraları ve yurt ile apartlardaki fahiş zamlara karşı Öğrenci Kolektifleri, Yurtsuzlar adlı bir kampanya başlatmıştı. Yurtsuzlar, bugün (20 Eylül) üç büyük il İstanbul, Ankara ve İzmir’de eylem çağrısı yaptı.

Yüksek kiralardan kaynaklı yaşanan barınma sorununa dikkat çeken üniversiteliler, İstanbul’da Moda Sahil’de çadır kurmak istedi. Daha önceki eylemlerde gazetecilere uyguladığı şiddetle tanınan İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Muharrem Yazgan’ın da içinde bulunduğu bi poli grubu üniversitelileri ablukaya alırken gazetecilerin de görüntü almasını engelledi.

Polisin çadır kurmak isteyen üniversitelileri suçluymuş gibi göstererek sahildeki diğer insanlardan yalıtmaya çalışmasına karşı üniversiteliler yaşadıkları barınma sorunlarını ve taleplerini yüksek sesle dile getirmeye çalıştılar.

Müzikle ve oyunlarla dayanışma

Polisin sürekli olarak engellemeye çalıştığı üniversitelilere ilerleyen zamanda gençlik örgütlerinden de destek geldi. Polisin baskısına rağmen nöbet, birlikte söylenen şarkılarla ve oynanan oyunlarla sürdü. Oyunların ardından, üniversiteliler nöbeti bitirme kararı aldı.

“İnsanca yaşamak istiyoruz, başka bir şey değil”

Nöbet alanında gazetecilere demeçler veren üniversiteliler Kiralara üst sınır getirilmeden, cemaatlerin ve tarikatların yurtları kamulaştırılmadan hiçbir üniversite öğrencisi nitelikli bilimsel eğitim hakkından faydalanamacağına dikat çekerken bir öğrenci, “İnsanca yaşamak istiyoruz. Başka bir şey değil. Üniversitelilerin çektikleri, Türkiye’nin krizlerinden bağımsız değil. Ekonomik krizden en çok üniversiteliler etkileniyor” dedi.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız