Güncel

Mor Çatı, Kadın komisyonu üyelerine "utanç vesikası" gönderdi

Boşanma Komisyonunun kadın ve çocuk haklarını hedefe koyan raporu, kadın örgütlerinin, sendikaların ve siyasi partilerin tepkisine neden oldu.

18 Mayıs 2016 Saat: 20:38
Mor Çatı, Kadın komisyonu üyelerine "utanç vesikası" gönderdi
Mor Çatı, Kadın komisyonu üyelerine "utanç vesikası" gönderdi

Kadın ve çocuk hakları konusunda zaten yetersiz olan yasaların daha da budanmak istendiği belirtilen açıklamalarda, mücadele çağrısı yapıldı. 

Boşanma Komisyonunun hafta başında açıkladığı raporda çocukların kendisine tecavüz edenle evlendirilmesi, çocuk yaşta evliliklerin teşvik edilmesi, hadım uygulamasının hayata geçirilmesi, şiddete uğrayan, boşanmak isteyen kadınların uzlaştırılması, koruma kararı alınmasının zorlaştırılması, aile danışmanlığının merkezine dini hizmetlerin ve yandaş kuruluşların oturtulması, nafaka ve mal rejimi haklarının gasbedilmesi gibi öneriler yer alıyor.

MOR ÇATI UTANÇ SERTİFİKASI GÖNDERDİ

Evrensel gazetesinin haberine göre, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, kadınların yıllardır mücadele ederek kazandığı hakları gasbeden bu raporu hazırlayan ve onaylayan Komisyon üyelerine birer ‘Utanç Sertifikası’ gönderdi. Mor Çatı, açıklamasında, “Onları bu utanca layık gördüğümüzü kamuoyu ile paylaşıyoruz. Bu duruma seyirci kalmayacağımızı ve sürecin takipçisi olacağımızı duyuruyoruz” dedi. 

EĞİTİM SEN: SUSMAYACAĞIZ

“Boşanmaların gerekçelerini araştırması gereken Komisyonun, hangi akıl almaz yöntemle çocuk istismarcılarını ödüllendirme sonucuna vardığı başlı başına araştırma konusu” diyen Eğitim Sen de açıklamasında “mücadeleye devam” vurgusu yaptı. Açıklamada, “Eğitim Sen olarak, evde, iş yerinde, sokakta, okulda her yerde kadın ve çocukları yok sayan, şiddet, taciz, tecavüz ve istismar karşısında susmamızı bekleyen uygulamalara direnmeye devam edeceğiz. Tecavüzü normalleştiren ve çocukları istismar eden çürümüş erkek egemen sisteme ve temsilcilerine rağmen çocuklar başta olmak üzere kadınlar ve tüm ezilenler için yaşanabilir bir dünya kurma mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” denildi. 

EMEP: EŞİTLİK TALEBİNİ TÜM KESİMLER SAHİPLENMELİ

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Oğuz, komisyonun önerilerinin Erdoğan’ın sık sık vurguladığı “yerli ve milli kadın hakları”nın kadınlar için ne ifade ettiğinin açık bir göstergesi olduğunu ifade etti. “Kadınları iktidarın istediği, dizayn ettiği aile sınırlarına hapsetmek için eğitimden, sağlığa, sosyal hizmet kurumlarından, adliye saraylarına her yerde yandaş STK’ler ve din adamları eşliğinde ‘ikna odaları’ kuruluyor. Kadınlara ‘Ölün, şiddet görün, tecavüze uğrayın, ama boşanmayın’ deniyor” diyen Oğuz, toplumun tüm kesimlerini kadınların eşitlik talebini sahiplenmeye ve bu gerici saldırı önerilerine karşı mücadeleye çağırdı. Öznur Oğuz, “Kürtajı yasaklama çabalarına, 8 Mart kutlamalarını engelleme girişimlerine, kadın cinayetlerinin, taciz ve tecavüzün aklanması operasyonlarına kadınların verdiği cevap nasıl ki hükümete geri adım attırdı, şimdi eşitlik talebiyle yürütülecek mücadele bu topyekün saldırıyı durduracaktır” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız